Maria del Mar Bonet inaugura el festival Serenates 2020

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 25 de juny de 2020
 
Maria del Mar Bonet.
Maria del Mar Bonet.

El festival ‘Serenates’, que organitzen cada any la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura, se celebrarà del 24 de juny al 3 de juliol en format digital per la Covid19. L'encarregada d'inaugurar el festival enguany va ser Maria del Mar Bonet.

El concert es va emetre el dimecres 24 de juny, a les 20 hores, pels canals Youtube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i l'IVC.  També es pot seguir amb molta qualitat a través del Canal MediaUni de la Universitat, els tècnics del qual han gravat els concerts. La cantant mallorquina i Medalla de la Universitat va presentar Bellver acompanyada per l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Aquest treball va obtenir el premi Cubadisco el 2011 de la ciutat de l'Havana i suposa un repàs per la trajectòria de la cantant en format simfònic. El concert, que va ser presentat en el festival Serenates 2014, arreplega els temes més significatius del seu univers musical, marcat per les influències mediterrànies. El repertori inclou quinze cançons gregues, turques, sardes, italianes, catalanes i mallorquines, entre les quals també hi ha espais per a les jotes i temes propis seleccionats per la cantant.

La cantant mallorquina, a més, ha enregistrat un vídeo ex professo per a Serenates que es podrà veure abans d'iniciar-se el concert, un missatge molt especial per a tot el públic que seguisca aquest festival en format digital.

Els 10 concerts gratuïts es traslladen als canals Youtube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i l'IVC. Tots s'emetran a les 20 hores a través d'aquests canals, des d'on a més es podrà recuperar el concert amb posterioritat.

L'edició d'enguany té la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l'Ajuntament  de València (Cultura, Joventut i Festes), el Palau de la Música, la Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente pianos.

Tota la programació ací