Maria Conca rep el premi ‘Josep Vicent Garcia’, en la XVII Nit d’Escola Valenciana

  • Gabinet de Premsa
  • 24 de febrer de 2020
 
Maria Conca .
Maria Conca .

La professora honorària de la Universitat de València Maria Conca va rebre dissabte 22 el premi ‘Josep Vicent Garcia’ a la trajectòria individual, en el marc de la Nit d’Escola Valenciana, que se celebra a Elx. Els organitzadors qualificaren la guardonada com “un exemple de dona en lluita constant per aconseguir la llibertat del nostre poble”.

Maria Conca és doctora en filologia catalana, membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i exdirectora de la Unitat d’Educació Multilingüe de la Universitat de València (UEM-UV). Destaca la seua producció investigadora en tres àrees temàtiques: educació i sociolingüística; memòria històrica; filologia i lingüística aplicada. Aquesta última és la seua principal àrea de recerca, concretament el camp de la fraseologia.

L’entitat cívica Escola Valenciana celebra la seua 17a Nit aquest dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna. Aquesta vetlada reuneix persones vinculades a l’entitat, així com representants institucionals i personalitats del món social, cultural, polític i educatiu valencià, i és l’esdeveniment en el qual Escola Valenciana lliura els guardons a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la nostra llengua en diversos àmbits.

Els guardons ‘Intentant la llibertat’ estan dissenyats per Andreu Alfaro. Amb Maria Conca, rebran també reconeixement el projecte Com sona l’ESO i el Misteri d’Elx.

Més informació: