Maria Carro nova premiada per a realitzar una investigació en la London School of Economics

  • Gabinet de la Rectora
  • 13 de maig de 2022
 

El premi de la Fundació Cañada Blanch i de la Universitat de València està dotat amb 7.000€ que permetran a la guanyadora cursar una estància d’investigació de tres mesos en la Londo School of Economics.

Maria Carro Pitarch, graduada en ADE i Dret per la Universitat de València (UV), és la guanyadora del Premi Fundació Canyada Blanch – Universitat de València 2021. Amb aquest premi, dotat de 7.000€, la fundació ofereix l'oportunitat de realitzar una estada d'investigació de tres mesos en la London School of Economics (LSE).

En l'acte de lliurament han participat la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el president de Fundació Canyada Blanch, Juan Viña; la vicerectora d'Estudis, Isabel Vázquez i la directora de Fundació Canyada Blanch, Paula Sánchez; així com la pròpia premiada acompanyada pels seus familiars, professors i companys.

Any rere any, l'aliança estratègica que manté Fundació Canyada Blanch, la Universitat de València (UV) i la London School of Economics (LSE) fa possible el lliurament d'aquest premi que reconeix el talent i l'esforç acadèmic de titulats i titulades de la Universitat de València.

Gràcies al centre que la fundació manté en la institució britànica, la Canyada Blanch Centre en la LSE, la persona guanyadora aconsegueix accés a les instal·lacions i a la programació formativa i lúdica de la LSE, així com a altres institucions acadèmiques del Regne Unit. Així, durant la seua estada de 3 mesos a Londres, María Carro podrà assistir a seminaris, tallers, conferències i establir relació amb els diferents departaments de la prestigiosa universitat britànica. També tindrà accés a un ampli catàleg de recursos i podrà connectar amb acadèmics, altres estudiants de doctorat i professionals de l'empresa. María Carro comptarà amb el suport i orientació del Catedràtic Princesa d'Astúries i director de la Canyada Blanch Centre en la LSE, el professor Sr. Andrés Rodríguez-Pose; tot un referent mundial en geografia econòmica.

Maria va realitzar el Doble Grau en ADE-Dret per la Universitat de València, ha cursat un Màster en European Legal Studies (LLM) en el prestigiós College of Europe (Bèlgica), i actualment cursa el Doctorat en Dret Internacional en la UV. El projecte d'investigació que va presentar davant el jurat avaluador i que podrà desenvolupar en la LSE se centra en la protecció de la biodiversitat biològica marina en àrees més enllà de la jurisdicció nacional.

Fins hui, 15 han sigut les persones que s'han beneficiat del Premi Fundació Canyada Blanch – Universitat de València, amb el qual les tres institucions implicades busquen fomentar l'intercanvi de coneixement amb el Regne Unit i estimular la innovació social a través de la investigació, el diàleg, el pensament crític.