Manuel Cuadrado-García, Premi de la Fundació Abanca al Millor Docent Universitari d’Espanya 2022

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de març de 2023
 
Manuel Cuadrado-García, en el moment de recollir el premi.
Manuel Cuadrado-García, en el moment de recollir el premi.

Manuel Cuadrado-García, professor del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Facultat d’Economia a la Universitat de València, ha rebut el guardó al millor docent universitari d’Espanya, en els VI Premis Educa Abanca, que concedeix la plataforma educativa Educa i l’Obra Social Abanca. La ministra d’Educació, Pilar Alegría, va presidir l’acte.

Educa, en col·laboració amb Afundación, impulsa des de 2017 aquesta iniciativa amb la finalitat de retre un homenatge a tots els professionals de l’àmbit educatiu que exerceixen la seua labor en les diferents etapes de la formació acadèmica reglada i també en l’educació no formal.

Manuel Cuadrado és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i Premi a l’Excel·lència Docent 2010 per la Universitat de València i la Conselleria d’Educació. Imparteix docència en diferents titulacions i centres. Una docència que desenvolupa a través de projectes d’innovació educativa amb finalitat social, inclusiva i solidària. Els últims han girat principalment entorn de la identitat i la creativitat. Així, el curs passat i des de l’assignatura Màrqueting de l’Oci del grau de Turisme va organitzar juntament amb el professor David Baiona, i dins d’un projecte d’innovació educativa co-dirigit al costat del professor Juan D. Montoro, unes jornades acadèmic-professionals amb títol Identitat, Creació i Gestió, per a analitzar qui som a través de les arts.

Un curtmetratge, una exposició col·lectiva i una café en línia amb artistes van ser les activitats que van haver de gestionar els seus estudiants. El projecte es va desenvolupar en col·laboració amb estudiants d’altres matèries de la facultat, així com d’altres centres nacionals i estrangers. A més, en el grau d’Administració i Direcció d’Empreses va coordinar un estudi de públics del Teatre Olympia com a projecte docent de la matèria Fonaments d’Investigació de Mercats en el grup amb docència en anglés. Projecte que aquest curs acadèmic es desenvolupa amb el Centre del Carme Cultura Contemporània de València.

La gala de lliurament d’aquesta edició dels guardons va reunir 250 persones entre premiats, docents i representants institucionals. A més de la ministra, van assistir el president de la Xunta, Alfonso Rueda; el delegat del Govern a Galícia, José Miñones; el conselleiro d’Educació, Román Rodríguez; l’alcaldessa de la Corunya, Inés Rey, i el president d’Afundación, Miguel Ángel Escotet.