Lola Bañón, premi Pont del Mediterrani de la Mostra Viva de València

  • Gabinet de Premsa
  • 5 de novembre de 2021
 
Lola Bañón (autor fotografia: Miguel Lorenzo)
Lola Bañón (autor fotografia: Miguel Lorenzo)

La professora de la Univeristat de València Lola Bañón ha rebut el premi Pont del Mediterrani de la Mostra Viva de València en la categoria de pensament i literatura. En l’acte de lliurament, celebrat aquest dijous, també van rebre guardons en altres categories Capella de Ministrers, Magüi Mira i Med Cités.

Els premis Pont del Mediterrani posen en valor la dedicació a la cultura i la societat civil dels països de la Mediterrània.

Doctora en Periodisme per la Universitat de València i llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Lola Bañón és professora de Periodisme en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Així mateix, fa classes de Comunicació en la Universitat Oberta de Catalunya, i ha sigut professora visitant en el Màster de Relacions Internacionals de la Universitat de Bedfordshire, a Anglaterra.

Durant 25 anys ha treballat en els serveis informatius de Radiotelevisió Valenciana, destinada la major part del temps en la secció d’internacional, on ha cobert preferentment Orient Pròxim i el Magrib.

Premi de l’Associació de Periodistes i Escriptors Àrabs a Espanya (Club Internacional de la Premsa, Madrid, 2014) i Premi Amnistia Internacional a la Defensa dels Drets Humans (València, 2017), també va ser guardona amb el Palestinian International Award for Excelence (Ramal·lah, 2018).

Lola Bañón és autora de diverses publicacions relacionades amb el món àrab i la comunicació, entre elles el llibre Palestinos, publicat per Planeta. Recentment ha sigut coautora del llibre El norte de África y Oriente Medio, una década después de la Primavera Árabe.