Lliurament dels Premis Presen Sáez de Descatllar

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de desembre de 2018
 
Lliurament Premis Presen Sáez
Foto: Miguel Lorenzo

Dins de la I Jornada sobre Investigació i Docència Universitària de Gènere, s’ha lliurat la VIII Edició dels guardons Presen Sáez de Descatllar que premien les investigació d’especial qualitat realitzades des d’una perspectiva de gènere en Treball de Fi de Màster i Treballs de Tesis Doctorals.

En la present edició del Premis Presen Sáez de Descatllar s’ha guardonat a l’estudiant Amparo Castillo Más pel seu Trebal de Fi de Màster i a l’alumna Lidia Delicado Moratalla en la modalitat de Treball de Tesis Doctorals.

L’acte s’ha realitzat al Saló de Graus de la Facultat de Dret i ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, la directora de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona de la Universitat, Amparo Ballester, i la secretaria de l’Institut Universitari de la Dona de la Universitat, Ana Marrades.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre ha remarcat que ‘la perspectiva de gènere és necessari per a poder arribar a una societat igualitària on no n’hi haja cap discriminació’. Mestre també ha volgut destacar ‘la importància de la recerca, plasmada en aquests Treballs de Fi de Màster i Tesi Doctorals guanyadors, per traslladar a la societat la informació i les eines que ajudes a eliminar qualsevol tipus de discriminació’.

Per la seua part, la directora Amparo Ballester ha recordat la figura de Presen Sáez, ‘una persona extraordinària, qui va ser filòsofa i sociòloga de formació treballant fins a la seua jubilació a la Presó de Dones’. Ballester ha afirmat que ‘la formació i educació en gènere és una responsabilitat de tots i totes’.

Els Premis Presen Sáez de Descatllar depenen del Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere de les Universitats Públiques Valencianes, integrades per la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universidad Miguel Hernández d’Elx i la Fundació Isonomía.

Imatges: