El jurat de la XXV Mostra art públic / universitat pública dona a conèixer els dotze projectes seleccionats

 • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
 • 2 de juny de 2022
 
D'esquerra a dreta, Lydia Frasquet, Alba Braza, Ester Alba i David Pérez.
D'esquerra a dreta, Lydia Frasquet, Alba Braza, Ester Alba i David Pérez.

Els projectes de Monica Mura, Laura Salguero, David Cantarero Tomás, Cris Bartual, Eduardo Lamparero (sue975), María Tena Torres, Lucía Blas, Escif + brilloysabor, María Esteve, Cachito Vallés, Miquel Ponce i Javier R. Pérez-Curiel han estat els dotze seleccionats per participar en la XXV Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc en octubre i novembre de 2022 a la Universitat de València.

El jurat de la XXV Mostra art públic / universitat pública està format per Lydia Frasquet, doctora en Història de l’Art; David Pérez, catedràtic de «Claus del discurs artístic contemporani» de la Universitat Politècnica de València (UPV); Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, i Alba Braza, comissària de la Mostra.

Els dotze projectes escollits, d’entre els 54 presentats a la convocatòria d’enguany, porten al camp de la imatge i la representació teories com la successió de Fibonacci, la llei de l’entropia, la llei de la gravitació universal o el principi d’incertesa. Altres propostes treballen l’observació de la natura per a transformar-la en imatge narrativa i de ficció o analitzen la Universitat de València des de la perspectiva de la igualtat per posar de manifest les desigualtats econòmiques i socials del món contemporani. D’entre els formats, destaca el tractament de la imatge digital, l’experimentació amb l’estereoscòpia i la instal·lació, i en el procés de creació de les obres participen diversos departaments de la Universitat de València.

En concret, les propostes escollides pel jurat són les següents:

 • DONES I HOMES en la Universitat de València, de Monica Mura.
 • Una vez extinguidas las llamas..., de Laura Salguero.
 • Tecnofósiles (serie): Tecnofósil I y II (Gorrondatxe) / Tecnofósil III y IV (Marjal dels Moros), de David Cantarero Tomás.
 • Arqueologia de la imatge, de Cris Bartual.
 • EXPERIMENTO PARA LA DESINTEGRACIÓN DE UN SISTEMA, d’Eduardo Lamparero Esteban.
 • La teoría y el todo, de María Tena Torres.
 • revelar(se), de Lucía Blas.
 • inflacion, d’Escif + brilloysabor
 • La impronta del paisaje, de María Esteve.
 • INTERSECTION, de Cachito Vallés.
 • Seqüència, de Miquel Ponce.
 • UN CUERPO, de Javier R. Pérez-Curiel.

Cada artista comptarà amb 2.000 euros per a l’execució  i exhibició de la seua obra durant la XXV Mostra art públic que se celebrarà del 3 al 28 d’octubre, al campus de Burjassot, i del 21 d’octubre al 18 de novembre, al campus de Blasco Ibáñez, sota el comissariat d’Alba Braza, experta en projectes d’art públic i mediació artística.

La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa de la Universitat de València que impulsa la Delegació d’Estudiants, amb la col·laboració del Vicerectorat d’Estudis i del Vicerectorat de Cultura i Societat. L’objectiu que es persegueix és l’acostament de l’art als campus convertint-los en punts de trobada entre l’art contemporani i la comunitat universitària. Amb aquest objectiu, se seleccionen dotze projectes artístics de caràcter efímer que reflexionen sobre l’aproximació de l’art contemporani a la ciència i a les ciències socials i humanes, convertint-les en detonadores d’altres sabers transversals. L’organització està a càrrec del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).