La Junta Electoral proclama les candidatures a les eleccions al rectorat

  • Gabinet de la Rectora
  • 16 de gener de 2022
 

L'actual rectora, Mª Vicenta Mestre, ha estat l'única en presentar candidatura a les eleccions al rectorat de la Universitat de València, que se celebraran el proper dia 1 de març de 2022.

El Consell de Govern de la Universitat de València reunit en sessió ordinària el passat dia 13 de desembre de 2021, va convocar eleccions a rector o rectora per al dia 1 de març de 2022.

Aquest procediment està regit pel Reglament Electoral General de la Universitat de València, aprovat pel Claustre.

Pot consultar el Reglament seguint aquest enllaç:

https://www.uv.es/jelectoral/rector/2022/ReglamentElectoralGeneral.pdf

En aplicació d’aquest Reglament la Junta Electoral de la Universitat de València, reunida el 20 de desembre de 2021, va aprovar el calendari per a les eleccions al rectorat, al qual pot accedir clicant ací:

https://www.uv.es/jelectoral/rector/2022/Calendari_Eleccions_Rectorat.pdf

El calendari establia el dia 20 de gener de 2022, a les 14 hores, com al moment de finalització del període de presentació de candidatures al rectorat.

L’única candidatura presentada al procés ha estat l’encapçalada per l’actual rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre.

La Junta Electoral de la Universitat de València ha publicat aquest divendres 21 de gener, d’acord amb el calendari, la proclamació provisional de candidatures.

Pot accedir al document seguint aquest enllaç:

https://www.uv.es/jelectoral/rector/2022/Proclamacio_provisional.pdf

El pròxim 28 de gener es proclamà definitivament la candidatura.

 

La rectora Mª Vicenta Mestre presenta la seua candidatura a la reelecció

Pocs minuts després de les 13 hores del dijous 20 de gener, Mª Vicenta Mestre, envoltada per l’equip de govern que l’ha acompanyada al llarg dels darrers quatre anys, i amb el qual prèviament havia estat reunida, va presentar la seua candidatura davant la Junta Electoral.

Atenent als mitjans de comunicació, va declarar que presenta aquesta candidatura ‘des de l’agraïment a tota la comunitat universitària pel seu treball i suport’ al llarg d’aquest període, destacant i agraint ‘especialment el treball i la col·laboració de tots els equips deganals de les Facultats i Escola i les direccions de Departaments i Instituts’.

Per a l’actual rectora, i candidata a la reelecció, ‘els darrers anys han estat marcats per la pandèmia, a la qual ens hem enfrontat des de la unitat i la cogovernança’ i amb ‘l’orgull de ser la rectora d’una universitat pública líder internacional que es regeix des de la participació i el diàleg en la presa de decisions’.

La ja candidata a la reelecció va anunciar que la proposta que presentarà ‘reflectirà la diversitat d’una universitat com la nostra, que compta amb totes les branques del coneixement, unirà experiència i renovació, perquè sempre he apostat pel canvi i la transformació, com ja diguérem en la darrera campanya’, i ‘continuarà aprofundint en les transformacions en què està immersa la nostra societat, amb la incorporació de persones que reflecteixen el canvi generacional en què es troba sempre la universitat’.

El projecte que presentarà per als propers quatre anys ‘continuarà apostant pels valors que ens representen com a institució que lidera el canvi i el progrés de la societat valenciana’.

Un projecte que, d’acord amb el calendari electoral de la Universitat de València, ha de presentar-se abans del proper dia 4 de febrer, junt amb l’equip que l’acompanyarà en la candidatura.

Sobre aquest projecte la rectora Mavi Mestre ha destacat que serà, com sempre, un projecte obert, una proposta de treball per parlar amb la comunitat universitària i construir el futur entre totes i tots’.