Unes jornades analitzen el projecte de llei de reducció de la temporalitat del funcionariat interí

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 14 de desembre de 2021
 
Facultat de Dret de la Universitat de València.
Facultat de Dret de la Universitat de València.

La Facultat de Dret de la Universitat de València ha culminat el Congrés Internacional sobre sistemes innovadors en la selecció i consolidació de personal al sector públic. S’hi ha constatat el consens entre especialistes que el model de memorització no és el més adequat i s’han exposat alternatives que ja estan en marxa a El Campello, Sabadell, València o Vigo. A més, també s’han analitzat aspectes del projecte de llei aprovat pel Congrés per a la reducció de la temporalitat del funcionariat interí com l’eliminació de l’examen en cas que la plaça faça cinc anys que està ocupada.

Aquestes conferències es faran a la sala Ignasi Albiol de la Facultat de Dret i reuniran el personal acadèmic de diverses universitats espanyoles i internacionals. Els i les docents hi reflexionaran sobre la situació actual de l’ocupació pública, a més d’assenyalar sistemes innovadors en la selecció dels llocs de treball del funcionariat. Tot i això, també diversos experts i expertes de l’àmbit professional de diferents ajuntaments debatran sobre els reptes que es plantegen en aquest sentit.

La primera de les jornades, durant el matí de dilluns, se centrarà en una primera presa de contacte a través de l’exposició de sistemes innovadors a la selecció de personal públic i els reptes jurídics en l’aprovació de la relació d’ocupació. Alhora, també es tractarà un dels leitmotiv en el treball públic i que està en el centre de la proposta de llei aprovada al Congrés: la temporalitat.

Per la seua banda, dimarts al matí posarà el focus en el dret comparat; el mèrit i la capacitat en la selecció innovadora; el nou reial decret legislatiu de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat; i els límits judicials al paper de la negociació col·lectiva en els processos de selecció i consolidació de l’ocupació pública. Per acabar, el congrés culminarà amb la presentació de dues comunicacions.

Adrián Todolí, professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV i coorganitzador de l’esdeveniment, ha assenyalat que les jornades se celebren en el moment més oportú. “Aquestes conferències poden ser una gran oportunitat per millorar el sistema d’oposicions i concursos en l’ocupació pública, i reflexionar sobre un dels debats que hi ha actualment sobre la taula a nivell polític i legislatiu amb la nova proposta de llei del Congrés: la reducció de la temporalitat”, ha expressat el docent.

A més de Todolí, l’organització de les jornades és a càrrec del personal docent i investigador de Dret Alba Soriano, Ángela Martín-Pozuelo i José Miguel Sánchez. Aquestes jornades estan organitzades per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. 

 

Inscripció obligatòria en: https://ir.uv.es/nD0bTQP