Jornada oberta en la Facultat de Dret per a reivindicar la llibertat de les iranianes

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 8 de novembre de 2022
 
Nazanin Armanian
Nazanin Armanian

La Facultat de Dret i l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València han organitzat una jornada oberta que porta per títol “Iran, dona, vida, llibertat”. Les sessions tindran lloc en el vestíbul de la facultat, dijous que ve 10 de novembre des de les 17.30, hora en la qual s’obriran amb ball tradicional iranià, fins a les 19.30, en què es clausuraran amb música tradicional d’aquest país.

L’escriptora i politòloga Nazanin Armanian impartirà una conferència sobre la situació actual a l’Iran. Serà presentada pel degà de la Facultat de Dret, Javier Palao. A continuació, se celebrarà una taula redona moderada pel degà, en la qual participaran la pròpia Armanian, la traductora i intèrpret Ryma Sheermohammadi i la responsable de l’àrea jurídica d’Amnistia Internacional-València, María Chaqués.

Amb aquesta jornada, explica Javier Palao, “pretenem d’una banda donar a conéixer la situació actual de l’Iran, partint de la seua història mil·lenària i de les aportacions que la seua cultura ha fet a la pròpia cultura occidental. Volem proporcionar dades i testimoniatges amb els quals jutjar millor què és el que està passant al país, més enllà del que es veu diàriament en televisió”. I, d’altra banda, afegeix el professor Palao, “la jornada vol fer un èmfasi especial en la segregació i la repressió que el règim iranià duu a terme contra les dones de l’Iran”.

Més informació: