Jorge Picó, nou professor de teatre i arts escèniques de la Universitat de València

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 1 de setembre de 2021
 
Jorge Picó.
Jorge Picó.

Jorge Picó, director i professor de teatre, s'incorpora com a docent en el taller de teatre permanent de primer nivell de la Universitat de València, on es va llicenciar en Filologia Anglogermànica. Picó està molt satisfet amb la incorporació a la Universitat perquè suposa “tornar a casa per ensenyar allò que he aprés en la millor tradició teatral”.

Nascut a València, la seua formació li ha portat a institucions tan prestigioses com ara l’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq de París, on es diploma en Art Dramàtic. Una experiència que li brinda l'oportunitat de treballar al costat de Mark Bell i Linüs Trunström en ‘Scarecrow’ i amb Philippe Genty en l'espectacle de gira mundial ‘Voyageur Immobile’, on coneix a Damien Bouvet i a qui dirigeix en cinc produccions a França que també giren internacionalment: ‘Clown sud tapis de salon’, ‘Chair de Papillon’, ‘Née’, ‘Vox’ i ‘Le Poids d’un fantôme’.

En 2003 funda ‘Ring de Teatro’ on escriu i dirigeix les seues creacions exhibides en el Teatre Nacional de Catalunya, Pépinière-Opera i Théâtre Rond Point de París, Teatre de l'Abadia de Madrid, Teatre Lliure, Centre Nacional de les Arts de Mèxic, Bats Theatre de Nova Zelanda, el Festival Iberoamericà de Bogotà o la sala Timbre 4 de Buenos Aires. 

A més, el professor i director teatral també ha rebut nombrosos premis com l'Alejandro Casona per ‘Cualquier día nos verán soñar’, el Cinc Segles de la Universitat de València per ‘Enciéndeme’ i el Max de Teatre en català 2010 per ‘Non Solum’ escrita amb Sergi López.

Així mateix, les obres que ha dirigit també han sigut guardonades amb el Premi a la Millor Adaptació Teatral en la Fira de FETEN de Gijón, el Premi al Millor Espectacle en Titeremurcia al costat de la Baldufa Teatre per ‘El Príncipe Feliz’ d'Oscar Wilde i el Premi de Teatres de la Generalitat al millor espectacle per ‘Pasionaria. 30/40 Livingstone’, seleccionat per Le Monde com un dels 10 espectacles més rellevants del Festival d’Avignon en 2014. 

Durant el 2021/22 Picó compaginarà el seu treball com a artista associat en la Scène Nationale du Pays de Montbéliard de França amb la docència a l'Aula d'Arts Escèniques de la Universitat de València. Una iniciativa cultural que porta en la Universitat més de 30 anys i que no s'entén únicament com una oferta lúdica o d'entreteniment, sinó que té com a objectiu la formació d'un públic de teatre amb criteri, des d'un espai universitari per a la llibertat creativa i d'expressió.