El Jardí Botànic proposa una gimcana didàctica amb Peppa Pig durant el mes de juliol

  • Jardí Botànic
  • 28 de juny de 2021
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València inaugura la iniciativa, promoguda per la productora Entertainment One, la qual serà acollida pels jardins botànics de Gijón, Madrid i Còrdova fins la tardor

El Jardí Botànic de la Universitat de València inaugura la proposta d'una gimcana didàctica amb el personatge de Peppa Pig i la seua família aquest estiu. L’activitat, gratuïta amb l'entrada durant el mes de juliol, està promoguda per Entertainment One, la productora de la sèrie de dibuixos animats, i compta amb la col·laboració del Jardí Botànic de Gijón, el Real Jardí Botànic de Madrid (CSIC) i el Real Jardí Botànic de Còrdova (IMGEMA).

L'objectiu d'aquest itinerari familiar divulgatiu i autoguiat amb Peppa Pig és aproximar la biodiversitat al públic infantil d'una forma divertida i, alhora, reivindicar el paper dels jardins botànics com a espais de conservació i d’investigació de la flora.

La responsable del Departament de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic de la Universitat de València, Eva Pastor, explica que amb l’itinerari de Peppa Pig “volem reforçar aquest estiu les propostes familiars per a acostar el públic infantil a la natura amb un vessant lúdic, de fet, aquesta iniciativa complementa la nostra escoleta d’estiu que organitza habitualment l’equip del Gabinet de Didàctica”. A més a més, “és una acció que realitzem en xarxa amb altres jardins botànics de referència i, per tant, també donem visibilitat a aquests espais de biodiversitat i ciència a les ciutats”, afegeix.

El Jardí Botànic ha seleccionat sis punts emblemàtics on s’hi podrà trobar a cadascun dels personatges de la família de Peppa Pigg. Les persones interessades a realitzar aquesta gimcana rebran, amb la seua entrada, un quadern on tindran informació sobre la ubicació dels diversos personatges i els reptes que han d'aconseguir. Aquesta llibreta també inclou diverses activitats sobre botànica que les xiquetes i xiquets podran emportar-se a casa.

A més, en acabar la visita, els participants poden comptar les abelles que hi ha amagades en el quadern i enviar la resposta per correu electrònic a l’organització a fi de participar en el sorteig d'un premi, el qual inclou un llibre de les estacions, joguets de fusta de Peppa Pig i la seua família i peluixos elaborats amb material reciclat.

La gimcana amb Peppa Pig s'integra en la programació de divulgació i educació ambiental del Jardí Botànic de la Universitat de València, el qual té una àmplia oferta de cursos, rutes guiades i activitats per a públic infantil i familiar, dissenyat en col·laboració amb el Gabinet de Didàctica.

Arxivat en: Participació