El Jardí Botànic participa en la jornada València Canvia pel Clima

  • 16 de desembre de 2020
 
Imagen de la noticia

El Jardí Botànic de la Universitat València participa i dóna suport a la segona jornada València Canvia pel Clima! (VCC) organitzada per l’Ajuntament de la ciutat la qual se celebrarà demà dijous 17 de desembre. La Delegació d'Emergència Climàtica i Transició Energètica dedica aquesta sessió a la transició ecològica en els campus universitaris.

La jornada es desenvoluparà entre les 10.00 i les 13.30 hores en format virtual a causa de la Covid-19. L'agenda prevista incorpora, en primer lloc, un diàleg inspirador amb la participació de la directora del Basque Centre for Climate Change (BC3), Maria José Sanz, i el catedràtic de la Universitat d’Alacant Jorge Olcina. A continuació, dues taules redones abordaran la transició energètica i ecològica, les quals donaran pas als quatre tallers participatius. Aquests estaran centrats en els eixos de l'energia, la mobilitat sostenible, el consum i els residus i la naturalització i les solucions basades en la naturalesa. Aquest últim serà conduït pel director del Jardí Botànic de la Universitat de València, Jaime Güemes.

La iniciativa València Canvia pel Clima es va iniciar el 2018 a fi de posar en comú totes les propostes i accions relacionades amb l'adaptació i mitigació a la nostra ciutat per part de tots els sectors i col·lectius: públic, privat, acadèmia i ONGs. “Es tracta d'un repte massa important per a afrontar-lo des d'un únic sector, disciplina o proposta i només amb la plena participació d'una ciutadania informada i compromesa amb el seu futur podrem generar l'aliança imprescindible per avançar cap una transformació que no ha de deixar ningú enrere”, assevera el cap del Servei d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Ignacio Lacomba.

 

El programa complet

Formulari d’inscripció

L’enllaç a la jornada VCC