El Jardí Botànic convoca el 6è concurs InsPirats pel Botànic de narrativa i pintura ràpides

  • Jardí Botànic
  • 8 de juny de 2022
 
Detall del cartell.
Detall del cartell.

El Jardí Botànic de la Universitat de València celebra aquest mes de juny la sisena edició de l’esperat concurs InsPirats pel Botànic, de narrativa i pintura ràpides. Enguany sense restriccions, el Jardí segueix amb una de les seues activitats més estimades i amb millor acollida. Una jornada especial que farà que tothom qui se senta atret per la pintura o l’escriptura passe un dia al Jardí en el qual deixar anar la inspiració que suposa estar entre arbres, flors i sorolls de pardals al centre de la ciutat.

El certamen enguany serà el dissabte 18 de juny, de 10 a 16 hores, i el període d’inscripcions, de caràcter gratuït, està obert fins al dijous 16, tot i que hi haurà algunes places reservades per inscriure’s el mateix dia del concurs. Les persones participants en InsPirats, les quals hauran de ser majors de 16 anys, podran accedir a quatre premis, dos per modalitat. En pintura, seran de 700 i 400 euros, mentre que en narrativa breu ascendiran a 400 i 200 euros. Tots ells, rebran també un diploma acreditatiu. Els guardons es donaran el mateix dia per la vesprada, i el veredicte el realitzarà un jurat integrat per persones expertes del món de l’art, la literatura i la cultura.

Cadascuna de les modalitats te les seues característiques pròpies que estan recollides a les bases del concurs. Per a la modalitat de pintura d’InsPirats cal acudir al Jardí amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, el qual es farà servir per a exposar l’obra el mateix dia del concurs. Serà imprescindible presentar un suport rígid -fusta, llenç o paper suportat per bastidor-, llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 50 cm i les màximes de 100 cm.

Quant als aspectes formals de participació en narrativa curta,  es tracta de presentar un microrelat amb un màxim de 150 paraules i també cal portar les eines necessàries per a materialitzar el text (llibretes, paper, bolígrafs, etc), tot i que l’obra es presentarà en un full especial que facilitarà l’organització a cadascun dels participants per escriure la versió definitiva del text.

El concurs està comissariat per l’artista valenciana Nuria Ferriol, i en acabar, s’enregistren totes les obres de pintura, i els guardons de narrativa, per formar part d’una exposició virtual que queda disponible a la web del Jardí Botànic. A més, es crea una peça audiovisual resum a càrrec de la productora Prosonarte. Les diferents edicions d’InsPirats estan recollides al canal de youtube del Jardí Botànic.

El director del Jardí, Jaime Güemes, descriu el concurs com “ una oportunitat per a redescobrir el Botànic. D’aquest espai inspirador apareixen obres noves que no podrien nàixer en altre lloc. Pot ser els InsPirats i les InsPirades hagen vingut altres vegades, però la naturalesa canviant del Jardí i la intensitat del concurs, contra el temps, els mostrarà una imatge única i irrepetible”. I afegeix, “també és un dia bonic per a visitar el Jardí, perquè passejant entre els i les artistes veiem el seu treball, i veiem el Jardí a través dels seus ulls i les seues mans”.

Arxivat en: Jardí Botànic