L’Institut de Drets Humans celebra un congrés sobre la Presidència Espanyola de la Unió Europea

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 28 de novembre de 2022
 
Composició amb la bandera de la Unió Europea

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València celebra un congrés sobre els reptes i oportunitats de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea el dimarts 29 i el dimecres 30 de novembre.

El Congrés “Reptes i oportunitats de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea: aportacions de la conferència sobre el futur d’Europa” tindrà lloc el 29 i 30 de novembre, en el saló de graus del Departament de Dret Internacional Adolfo Miaja de la Muela, en la Facultat de Dret (Campus del Tarongers).

La inauguració estarà a càrrec de Fernando Flores, director del Institut de Drets Humans y de Francisco Aldecoa y José Elías Esteve, directors del congrés. La conferència de cloenda la pronunciarà el professor Javier de Lucas.

Segons explica el professor José Elías Esteve, codirector del congrés, “s’acosta la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea i apareix una sèrie de reptes i oportunitats que no són només necessaris, sinó també estratègics, d’abordar: la posició d’Espanya i la Unió Europea en l’ordre mundial, els reptes econòmics, polítics, socials, mediambientals, humanitaris i tecnològics. En el passat algunes d’aquestes àrees es concebien com a estancs separats, però el temps ha demostrat la necessitat de tractar cadascuna d’elles com a assumptes transversals i interdependents. La Conferència sobre el Futur d’Europa el va demostrar, aglutinant veus i rebent inputs de la ciutadania, i és necessari fer un pas avant per a transformar la Unió Europea. En aqueix sentit, l’oportunitat que Espanya presidisca el Consell de la Unió Europea en 2023 mereix atenció i d’ací l’interés de les nostres jornades”.

Més informació: