L’Institut Confuci de la Universitat de València inaugura el curs i manté oberta la matrícula

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de setembre de 2017
 

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), l’únic centre oficial de llengua i cultura xinesa a la Comunitat Valenciana, ha celebrat aquest dijous l’acte d’inauguració del curs 2017-2018 i la cerimònia de lliurament de diplomes a l’alumnat dels diferents nivells del passat curs. L’Institut manté obert el procés de matrícula durant el present mes de setembre.

En la primera setmana, la xifra d'estudiants que han decidit iniciar un dels seus cursos ja sobrepassa els varis centenars. Aquesta dada mostra la gran acceptació que la llengua xinesa ja té entre la població estudiantil valenciana. Els cursos que s’ofereixen per a universitaris tenen la seua correspondència equiparable en crèdits de lliure configuració per a qualsevol grau, segons nivells i hores lectives, des de 1’5 fins a 3 crèdits anuals si es completa l'itinerari i s'aconsegueixen els objectius acadèmics.

La gran varietat de cursos amb la matrícula oberta, fins al mig centenar, es distribueixen en nivells i horaris diferents. Des dels més bàsics fins als quals serveixen de preparació per als exàmens oficials HSK-YCT dels quals examina el mateix ICUV en el mes de maig, o els que obrin la porta a realitzar un campament d’estiu a Xina, donen una idea del gran ventall formatiu. També els destinats a adquirir coneixements i destreses lingüístiques en un entorn econòmic de negocis per a professionals. S’ha d'assenyalar, així mateix, la importància de la inscripció per a xiquetes i xiquets. Aquesta va ser, fa quasi una dècada, una iniciativa pionera de l’ICUV que va serel primer d’aquests centres a Espanya, encarregats de la difusió de la llengua, la cultura i la societat xineses en l’exterior, a oferir els seus cursos a la població infantil dins de la universitat.

L’acte d’inauguració del curs 2017-2018 ha reunit a més d’un centenar d’estudiants de primària i secundària, als qui han acompanyat les seues famílies, i als responsables acadèmics de l’ICUV. El seu director, Vicente Andreu, s'ha mostrat satisfet perquè, “en deu anys l'Institut Confuci s’ha consolidat a València com el referent de la llengua, la cultura i la societat xineses. I ha establit un pont d'intercanvis educatius amb aquest país en el qual el domini de la llengua obri grans horitzons professionals.” La cerimònia de lliurament de diplomes ha conclòs amb una actuació de màgia, amb múltiples referències a Xina i a la Ruta de la Seda.L’ICUV ha organitzat, per segon any consecutiu, un concurs de dibuix sobre el conte 'Confuci arriba a València per la Ruta de la Seda', per a estudiants de primària i secundària, i els dibuixos de la qual es podran lliurar fins al 3 d'octubre.

Enguany 2017 l’ICUV celebra el seu desè aniversari i està considerat ‘Institut Confuci Model’ per part de la seu central de Hanban. Per les seues aules han passat fins avui 5.000 estudiants. El professorat que s'ocupa dels cursos és natiu, procedeix de la universitat xinesa contrapart de l’ICUV, la Universitat Normal del Nord-est (NENU, per les seues sigles en anglès), i disposa dels més alts estàndards acadèmics i competències professionals.

Les aules de l’ICUV estan habilitades amb les últimes tecnologies per a l’aprenentatge d’idiomes i funcionen indistintament en les seues dues seus.

En el campus de Blasco Ibáñez, en la Facultat de Filologia, Comunicació i Traducció; així com en el campus de Tarongers, a l’edifici Beatriu Civera del carrer del Serpis. Es pot obtenir la informació completa dels cursos, alguns dels quals comencen el pròxim 18 de setembre, en la pàgina web de l’ICUV www.uv.es/confucio

La inscripció està oberta fins a mitjan octubre sol per als cursos anuals.

Més informació:

Arxivat en: Institut Confuci , Xinès