L’Institut Confuci de la Universitat de València compleix 13 anys

  • Gabinet de la Rectora
  • 27 de novembre de 2020
 
L’Institut Confuci de la Universitat de València compleix 13 anys

L’Institut Confuci de la Universitat de València celebren el 13é aniversari amb un acte semi-presencial i simultani entre la Universitat de València i la Universitat Normal del Nord-est de Xina, retransmès en streaming pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU).

L’institut Confuci de la Universitat de València compleix 13 anys d’ensenyament i desenvolupament de la cultura xinesa a la Universitat, essent un dels més importants i més dinàmics dels més de 500 Instituts Confuci que hi ha distribuïts en els cinc continents.

L’acte, que ha tingut lloc a l’antesala del despatx de la rectora, s’ha realitzat de manera síncrona i per streaming amb la contrapart de la UV, la Universitat Normal del Nord-est de Xina i el l’ambaixada Xinesa a Espanya, mitjançant la realització del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU).

Aquest ha comptat amb la participació de Vicent Andreu, director de l’Institut Confuci de la Universitat de València; M. Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Wu Haitao,  ambaixador xinés a Espanya; el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla; el director de l’Institut Confuci de la universitat de València, Vicent Andreu; entre d'altres.

L’Institut Confuci es va establir a València l’any 2007, sota la direcció de Vicente Andreu i amb la col·laboració de l’Oficina Nacional d’ensenyament de Xinés com a Llengua estrangera (Hnban) i la Universitat de València, vinculada amb la contrapart Universitat Normal del Nord-Est de Xina. En 2008 i 2009 va ser elegit com un dels vint millors instituts Confuci del món i en 2010 com un dels trenta millor per la qualitat i iniciativa del seu equip directiu.

El 2013 va ser inaugurada la seua nova seu, ubicada al Campus dels Tarongers, la qual complementaria la situada a la Facultat de Filologia, Traducció i comunicació. Aquesta nova seu compta amb equipament complet per a allotjar noves classes i una ampla biblioteca de llibres xinesos i amb material didàctic; la més completa de la Comunitat Valenciana.

L’any 2015, aquest institut es converteix en l’Institut Confuci Model en el X Congrés Mundial d’Instituts Confuci celebrat a Shanghai. I el 2017 rep tres premis: El premi Portada del Mes diari Levante, per ser un Pont cultural entre València i Xina; i el premi 9 d’octubre Mèrit Cultural; i el premi al millor centre Confuci.

Imatges: