El INGESA i la UV signen la cessió de terrenys per al nou Centre Nacional de Dosimetria

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 d’abril de 2022
 
El INGESA i la UV signen la cessió de terrenys per al nou Centre Nacional de Dosimetria

El nou centre triplicarà la superfície de les actuals instal·lacions. La inversió prevista supera els 3,5 milions d'euros.

Hui s'ha celebrat l'acte de formalització de la cessió dels terrenys on es construiran les futures instal·lacions del Centre Nacional de Dosimetria (CND). El CND és gestionat per l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), organisme dependent del Ministeri de Sanitat. Els terrenys on s'edificarà el nou CND es troben al Parc Científic de la Universitat de València, en la localitat de Paterna (València).


A l'acte, han assistit la directora del INGESA, Belén Hernando Galán; la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la subdirectora general de Gestió de Patrimoni de la Tresoreria General de la Seguretat Social, María Nieves Fernández, i el director gerent del CND, Carlos Rodríguez-Flores.

Per a Hernando Galán, aquest acte de formalització significa el tret d'eixida a un projecte molt anhelat pel INGESA: “La important tasca que desenvolupa el CND en el nostre sistema sanitari es veurà reflectit en l'edifici que naixerà d'aquest acord. És una prova més de l'aposta decidida del Govern d'Espanya per situar al nostre país en l'avantguarda tecnològica en matèria sanitària”.


La rectora ha volgut remarcar la importància d'aquest projecte. "És un projecte que posa en valor les sinergies entre totes dues administracions públiques", ha manifestat. A més, ha volgut recordar que "projectes com aquest, en el qual entitats educatives treballen colze a colze amb ministeris com el de sanitat contribueixen a reforçar un dels pilars bàsics del nostre estat de benestar, la importància del qual ha quedat demostrada per la necessària resposta d'urgència davant la COVID-19".

En els pròxims dies es procedirà a inscriure el dret de propietat en el Registre, moment a partir del qual l’INGESA començarà amb la redacció del projecte d'obra, prèvia a la fase de construcció de l'edifici que suposarà una inversió total de 3,5 milions d'euros.

El CND està situat des de la seua creació, en 1977, en els terrenys de l'antic Hospital La Fe de València. Les seues actuals instal·lacions estan distribuïdes en dues naus, amb una superfície total de 1.000 m². Les noves instal·lacions comptaran amb una superfície total aproximada de 3.500 m², distribuïts en cinc plantes, dues d'elles soterranis. Aquestes plantes comptaran amb avançades instal·lacions amb tecnologia d'última generació destinada al calibratge d'equips de mesurament. En les plantes superiors se situarà la Unitat Tècnica de Protecció Radiològica i Docència, el Servei de Dosimetria Personal, que dona servei a més de 40.000 treballadors exposats del Sistema Nacional de Salut (SNS), a més de personal investigador, tècnic i administratiu.