Ignacio Ramos, distingit Cavaller de les Palmes Acadèmiques pel govern francés

  • Gabinet de Premsa
  • 4 d’octubre de 2022
 
Ignacio Ramos Gay
Ignacio Ramos Gay

Ignacio Ramos Gay, catedràtic de Filologia Francesa de la Universitat de València, serà nomenat aquest dimecres 5 d'octubre Cavaller de l'Ordre de les Palmes Acadèmiques de la República francesa. La distinció reconeix la contribució del professor Ramos a la difusió internacional de la cultura francesa i serà atorgada en una cerimònia que es durà a terme en la Nau. L'acte serà a les 13:30 hores i estarà presidit, en nom del Ministeri d'Educació de França, pel director general de l'Institut Francés d'Espanya i conseller Cultural de l'Ambaixada, Éric Tallon; i pel director de l'Institut Francés de València, Maxime Henri-Rousseau.

Creada en 1808 per Napoleó amb la finalitat d'honrar als membres més destacats de la Universitat de París, amb els anys es va convertir en un dels principals reconeixements institucionals a les persones que promocionen l'educació i cultura franceses.

Llicenciat en Filologia Francesa i en Filologia Anglesa per la Universitat de València amb premi extraordinari en les dos llicenciatures i premi extraordinari de doctorat en Filologia, Ignacio Ramos va començar com a becari d'investigació en la UVEG. Després de dedicar-se a la docència en la Universitat de Castella-la Manxa durant sis anys, des de 2010 forma part del Departament de Filologia Francesa i Italiana en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. El professor Ramos ha dut a terme una intensa labor investigadora durant més de vint anys en el terreny de la literatura francesa. Antic becari de l'Ambaixada Francesa, investigador Fulbright i gestor de l'Agència Estatal d'Investigació, s'ha especialitzat en la historiografia del teatre francés contemporani i en les relacions entre text i posada en escena.