El grup Transicions guanya el premi europeu VET d’Innovació, en investigació sobre formació professional i per al treball

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 d’octubre de 2019
 
Fernando Marhuenda, ahir dijous després de rebre el Premi europeu VET d’Innovació de mans de la comissària europea Mariane Thyssen.
Fernando Marhuenda, ahir dijous després de rebre el Premi europeu VET d’Innovació de mans de la comissària europea Mariane Thyssen.

El grup de recerca Transicions, adscrit al Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València i actiu des de 1996, va rebre ahir dijous a Hèlsinki el premi VET (The Vocational Education and Training Excellence Awards) en la categoria Innovators Research. Aquests guardons són concedits per la Direcció General d’Ocupació, Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral de la Comissió Europea i reconeixen les aportacions de professionals i organismes en el camp de l’educació i la formació professional, enguany en l’àmbit d’inclusió social.

“El reconeixement al grup Transicions (GV2013-093) dóna una major visibilitat a la tasca d’un grup modest de professorat de la UVEG molt treballador, gent compromesa amb la justícia social i convençuda del paper que encara hui compleix el treball i la formació professional i per a l’ocupació en la inclusió social de persones en condicions de vulnerabilitat”, ha destacat Fernando Marhuenda, catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València i director del grup de recerca Transicions. A més, destaca: “és una responsabilitat, ja que en anteriors edicions el premi l’han rebut persones de gran prestigi acadèmic com el professor Martin Mulder de Wageningen University a Holanda o la professora Karen Evans de l’Institute of Education d’UCL a Anglaterra”.

El guardó va ser lliurat ahir dijous per Mariane Thyssen, comissària europea d’Ocupació, Assumptes Socials, Competències i Mobilitat Laboral, en el marc de la Setmana Europea de Formació Professional, que se celebra a Hèlsinki del 14 al 18 d’octubre. Els guanyadors i les guanyadores dels premis VET s’han escollit al 50% pels vots del jurat i pels resultats de la votació en línia, que va estar oberta al públic fins al 15 d’octubre.

El Grup de recerca Transicions està format per professorat de diferents àrees de coneixement i departaments de la Universitat de València com Didàctica i Organització Escolar, Psicologia Evolutiva i de l’Educació, Psicologia Social, així com Sociologia i Antropologia Social. La seua recerca se centra en polítiques i pràctiques educatives en programes de garantia social, qualificació professional inicial o formació professional bàsica, transicions entre educació i ocupació, i també empreses d’inserció i abandonament escolar prematur.

 

Foto annex: Algunes persones del grup de recerca Transicions.

Imatges: