El grup Cafè de Fel protagonitza el pròxim concert del festival Serenates

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 2 de juliol de 2020
 
Cafè de Fel. Foto: Eduardo Alapont.
Cafè de Fel. Foto: Eduardo Alapont.

El festival Serenates, que organitzen cada any la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, va presentar aquest 1 de juliol l’actuació de Cafè de Fel, un tàndem de poesia de vers lliure en valencià i música ‘jazz’ a càrrec de tres dones que acosten la història del ‘jazz’ a través de les pioneres que van trencar motles i van transmutar els estereotips de gènere.

La veu de Key Day, la poesia de Letícia Marrades i el piano de Kontxi Lorente estudien quin ha sigut el paper de la dona dins d’aquest gènere musical. Com una mena d’investigació poètica, els estàndards de ‘jazz’ dialoguen amb elements lírics de la poesia més ‘beat’ i improvisada a la valenciana per a arribar a tota mena de públic, acostant la història del ‘jazz’ i exposant la situació de les pioneres que van trencar els motles i van transmutar els estereotips de gènere.

L’actuació, gravada ‘ex professo’ per a l’ocasió fa uns dies, es va emetre en format digital a les 20 hores en els canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, de l'Institut València de Cultura i de la plataforma MediaUni.de la Universitat de València. A més, des d’aquests mateixos canals es podran recuperar els espectacles posteriorment.

La 33 edició de Serenates va començar el passat 24 de juny i conclourà divendres que ve 3 de juliol, amb la important novetat que se celebrarà en format digital a causa de la impossibilitat de reunir públic al claustre de la Universitat de València per la situació de pandèmia provocada per la Covid-19.                

L’edició d’enguany compta amb la col·laboració i el patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament de València (Cultura, Joventut i Festes), el Palau de la Música, la Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.

Més informació: