Les futures ràdio i televisió autonòmiques difondran la investigació de les universitats valencianes

  • 12 de juliol de 2017
 
Signants del conveni

Les futures ràdio i televisió autonòmiques difondran la investigació de les universitats valencianes, segons es recull en un conveni signat dimarts entre els rectors de les cinc universitats públiques valencianes i el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano. El conveni, el primer que subscriu la Corporació, s’ha formalitzat a l’edifici de La Nau de la Universitat de València, en un acte presidit pel rector Esteban Morcillo.

En la signatura del conveni han estat presents també la directora general, Empar Marco, i el secretari autonòmic de comunicació, José María Vidal.

Enrique Soriano ha qualificat el conveni d’acte “de reconeixement a l’impuls als mitjans públics de qualitat” que posseeixen les universitats, i que “s’identifiquen amb els ciutadans”. Manuel Palomar, en representació dels rectors, ha anunciat que les universitats “posaran a disposició” de les futures ràdio i televisió autonòmiques els mitjans universitaris. Empar Marco, per la seua banda, ha considerat clau la col·laboració amb les universitats, “on es troba la innovació i el talent”.

Les sis entitats tenen objectius i interessos comuns acadèmics, científics, culturals, socials i esportius. També tenen com a finalitat la promoció de l’audiovisual valencià i la difusió de la investigació que generen les universitats. A més a més, atès que les sis entitats es troben en un mateix àmbit social, cultural i econòmic, l’establiment de programes de col·laboració permet obtenir millores en els serveis que presten a la societat.

El conveni implicarà la cooperació en programes de formació i reciclatge de professionals membres de la CVMC i de les universitats, l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de la Corporació i les universitats, l’organització i execució d’activitats comunes, com ara seminaris, cursos, jornades i congressos, l’intercanvi de personal per temps limitat, la cooperació en programes de formació d’estudiants, la col·laboració en activitats de producció i difusió de programes o la promoció conjunta de la ciència i el coneixement, entre altres temes.