La Facultat de Química posarà el nom de la científica Pilar Mateo a una aula del centre

  • Gabinet de Premsa
  • 4 de novembre de 2022
 
Pilar Mateo.
Pilar Mateo.

La Junta de la Facultat de Química ha aprovat donar el nom de Pilar Mateo Herrero, científica reconeguda internacionalment, a una nova aula del segon pis del Edifici F, actualment en construcció. Mateo es va doctorar en la Facultat de Química de la Universitat de València i és doctora ‘honoris causa’ per la Universidad Anáhuac de Mèxic.

L’activitat investigadora de Pilar Mateo ha estat centrada en el desenvolupament de productes d’alta tecnologia amb la seua pròpia tècnica de microencapsulació polimèrica. La facultat ha destacat la “clara vocació social” de la investigadora, per a qui “la ciència ha d’estar al servei de la societat”.

Mateo presideix l’empresa Inesfly Corporation, promou de l’empresa Shichi World i va cofundar l’audiovisual Filmántropo. Presidenta del MOMIM (Movimiento de Mujeres Indígenas del Mundo) i de la Fundació Pilar Mateo, el desenvolupament de la seua tecnologia manté projectes arreu del món per a l’eradicació de malalties i plagues mortals que ataquen especialment les persones més desfavorides dels països pobres.