La Facultat de Química celebra el 125 aniversari amb un concert en què s’estrena una obra encarregada per a l’efemèride

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de setembre de 2021
 
Imagen de la noticia

La Facultat de Química de la Universitat de València commemora el 125 aniversari dels estudis universitaris de Química a València amb una obra musical encarregada al compositor valencià Andrés Valero-Castells. L’obra està dedicada a Pedro M. Rodríguez per ser l'ideòleg d'aquest projecte. I es presentarà el pròxim diumenge 19 de setembre a les 19:30 hores en l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia. El títol de l'obra que ha compost Andrés Valero-Castells és: 'Fluor, Coure, Urani, Vanadi' (2020-AV92).

La iniciativa compta amb el patrocini del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana i l'Associació d'Empreses Químiques "Quimeltia".

En 2019 es va celebrar el 150 aniversari de la Taula Periòdica dels Elements, formulada per Dimitri I. Mendeléiev (1834-1907). La seua Taula és una dels més grans icones de la Ciència, i prenent els símbols dels Elements que apareixen en el títol de l'obra (F-Cu-UV), s’obtenen fonèticament les inicials de la institució de la qual se celebra el seu 125 aniversari: la Facultat de Química de la Universitat de València (FQUV).

L'estrena de l'obra serà el diumenge 19 de setembre a les 19:30 hores a l'auditori del Palau de les Arts Reina Sofia, a càrrec de l'Orquestra ADDA Simfònica, amb la direcció de Josep Vicent com a director titular i del mateix Andrés Valero-Castells com a director convidat.

Més informació: