La Facultat de Dret acull el Programa de Dret Europeu per a Estudiantat de Postgrau

  • 31 de maig de 2017
 
Estudiants de Doctorat

La Facultat de Dret de la Universitat de València acull fins divendres la sisena edició del Programme in European Law for Postgraduates (PEPP), una trobada per a l’estudiantat de doctorat de diferents universitats europees que investiga en dret privat europeu. En el programa, inaugurat aquest dilluns pel vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat, Guillermo Palao, s’hi inclouen conferències i visites professionals i s’hi presenta un cas treballat al llarg del curs.

El Programa de Dret Europeu s’adreça a estudiants i estudiantes d’àrees de coneixement com el Dret Corporatiu, el Dret Internacional Privat, el Dret Laboral i el Dret de la Competència. En aquesta sisena edició s’han realitzat tallers temàtics estructurats, conferències i seminaris en cadascuna de les universitats participants.

El PEPP s’estructura en plans d’acció amb un conjunt d’activitats al llarg d’una setmana a quatre de les institucions participants cada curs, les quals roten anualment per permetre l’alumnat viatjar i conèixer diferents ambients educatius i legals. Un d’aquests plans es desenvolupa aquesta setmana a la Universitat de València i inclou des de classes i conferències acadèmiques fins al contacte amb despatxos d’advocats de prestigi que ofereixen una perspectiva pràctica als problemes tractats durant el curs.

El programa, a més, ofereix beques a doctorands de les universitats participants. L’objectiu és transmetre a l’estudiantat un millor enteniment de les diferències entre les diferents perspectives jurídiques existents en les jurisdiccions i tradicions legals europees, desenvolupar habilitats i tècniques d’investigació i ampliar el coneixement dels mètodes de dret comparat i dret europeu, així com també ajudar l’estudiantat a construir una xarxa de treball i de contactes entre joves investigadors.

Actualment, formen part del programa les universitats de Münster (Alemanya), Cambridge (Regne Unit), Bucerius Law School (Alemanya), Silèsia a Katowice (Polònia), Breslau (Polònia), Gènova (Itàlia) i la Catòlica de Lovaina (Bèlgica), així com la Universitat de València. La primera edició del programa es va dur a terme en el curs 2010/2011 i la van organitzar diferents institucions educatives de primer nivell a Europa i al món: la Universitat d’Hamburg, la Universitat de Cambridge, Bucerius Law School, la Universitat de València i la Universitat de Silèsia a Katowice.

Més informació del Programme of European Private Law for Postgraduates:

http://www.pepp-home.eu/