Exposicions, presentacions i premis, al voltant del Dia de l’Orgull

  • Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives
  • 5 de juny de 2023
 
Imagen de la noticia

La Universitat, a través de la iniciativa Diversitats que impulsa el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, se suma, com cada any, a la celebració dels actes del Dia Internacional de l’Orgull LGBT. Exposicions, jornades, premis i presentacions de guies són algunes de les activitats que es realitzaran durant aquest mes de juny.

El 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGBT, commemorant així la Revolta de Stonewall del 1969, quan en els EEUU es produïren diversos moviments de protesta com a resposta a una batuda policial en el Stonewall Inn, un bar de Nova York. Així, es considera la primera vegada que la comunitat LGBT va alçar-se per a lluitar contra un sistema que la perseguia.

Per tot això, des de diversitats han creat un programa d'activitats per a tot el mes de juny. En aquest, es pretén donar a conéixer diferents iniciatives i esdeveniments en què la Universitat de València participa per a donar visibilitat a la diversitat i a les persones LGBTQIA+. Estan previstes exposicions, jornades, premis i presentacions de guies, entre altres.

Premi diversitats, exposicions, llibres i guies

Es convoca la primera edició del Premi per a TFG, TFM i Tesi Doctoral en matèria de diversitat defensats en la UV en els cursos 2020-2021 i 2021-2022.

Més informació: convocatòria i Bases del Premi

A la Facultat de Geografia i Història, del 8 al 10 de juny, està prevista la jornada. Desviant l’Arxiu: trobada sobre dissidències sexogenèriques en la pràctica arxivística’

Es tracta d'unes trobades per aprofundir en els reptes que representa l’especificitat queer per als arxius. Es requereix inscripció gratuïta per a poder assistir en: larmari@gva.es

El proper 9 de juny a la Facultat de Medicina i Odontologia, hi ha prevista una taula per a la difusió de la Guia de Diversitats en l’activitat física i l’esport, dins del marc de l’acte de graduació de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

A La Nau Centre Cultural està prevista l'exposició ‘Les Corps Incorruptibles’: una declaració d’amor feminista, queer i antiracista de l'artista Emilie Hallard.

L'exposició s'inaugura el divendres 9 de juny a les 19:30 hores i s'acompanyarà d'un concert acústic de l’artista Sita Rizzi. Un dia abans, dijous 8 de juny, hi ha prevista una trobada amb l'artista,  i el recital poètic ‘Amors sense casa’ a càrrec de Begonya Pozo i de Iago Muñoz.

Més informació: Les Corps Incorruptibles, Emilie Hallard

Finalment, per a tancar la programació hi ha previstes diverses exposicions l’última setmana de juny. 

A la Biblioteca de Ciències ‘Eduard Boscà’ del Campus de Burjassot, es realitzarà una selecció, exposició i préstec de llibres amb representació i temàtica LGBTQ+, al primer pis de la Biblioteca.

I al vestíbul de Rectorat es podrà visitar l'exposició de fotografia ‘Donant la cara. Un passeig per la diversitat’. Es tracta d'una mostra de fotografia representativa per a la visibilització de referents positius per a la diversitat, amb la finalitat de combatre creences i prejudicis antics i sense fonament.

Tota la programació: https://www.uv.es/igualtat/webnova2014/orgull23.pdf

Arxivat en: Diversitat