Expociència 2022 es celebra dissabte al Parc Científic de la Universitat

  • Parc Científic
  • 24 de maig de 2022
 
Una imatge d'Expociència

Expociència, la festa de la ciència, la tecnologia i la innovació de la Universitat de València, recupera el seu format tradicional i celebra la seua XIV edició amb un programa que abasta un centenar d’activitats lúdiques i divulgatives per a tots els públics. El joc, l’aprenentatge i la diversió hi estan assegurats. La cita és aquest dissabte 28 de maig, de 10:00 a 14:00 hores, al Parc Científic de la institució acadèmica.

Expociència és la jornada de portes obertes al Parc Científic (PCUV) de la Universitat de València, un ecosistema d’Innovació ubicat en les immediacions del Campus de Burjassot-Paterna i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement al sector productiu i a la societat.

Com cada any, el Parc organitza aquesta festa de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb la finalitat de mostrar al públic la seua activitat investigadora. I ho fa a mode de joc al llarg de tot el matí de dissabte.

Enguany, l’organització ha preparat més de cent propostes lúdiques i divulgatives. A més de les activitats que els instituts de recerca del PCUV i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, la festa compta amb la participació de les empreses del Parc, de diferents centres, departaments i entitats de la Universitat de València (Clíniques de la Universitat-Fundació Lluís Alcanyís, Museu d’Història Natural de la Universitat, entre altres), de la Fira Experimenta, dels projectes Natura, de diferents associacions i ONGs, la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Universitat Politècnica de València i l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, entre altres.

Tallers de física, química, astronomia, biologia, robòtica i més, oferiran al visitant la possibilitat d’immergir-se en el vessant més lúdic de la ciència i la tecnologia, dibuixant amb microorganismes, cuinant al mateix Àrtic, observant l’Univers des de les profunditats de la mar,  construint  amb LEGO el propi detector de partícules, observant les cèl·lules, detectant la radioactivitat ambiental, ajudant a descontaminar el planeta amb esponges o inflant globus amb l’ajuda dels llevats. No faltarà el clàssic Blandiblú, ni tampoc el viatge simulat en ala delta per terres valencianes. Es podrà descobrir el poder de la llum, salvar les abelles, descobrir els secrets de les plantes, llançar coets o ser paleontòleg per un dia.

Els visitants podran compartir experiències amb grans científics, com els qui treballen a l’Agència Espacial Europea o al Gran Accelerador de Partícules del CERN; o els qui es dediquen a la conservació de la biodiversitat, l’eficiència energètica i el medi ambient. Perquè molts d’aquests treballen al Parc Científic i estaran a Expociència a l’abast de tothom.

Organitzada pel Parc Científic, Expociència rep cada any la visita de milers de ciutadants i compta amb la col·laboració de la pròpia Universitat de València i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

L’organització recomana l’ús del transport públic.

Més informació a  www.expociencia.org

https://www.facebook.com/expociencia.pcuv

Més informació: