Estudiants de la UV recullen materials i aliments per a l’ajuda a Ucraïna

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de març de 2022
 
Estudiants de la UV recullen materials i aliments per a l’ajuda a Ucraïna

Al llarg d’aquests darrers dies estudiantes i estudiants de la Universitat de València han estat recollint materials i aliments. Una vintena de voluntaris i voluntàries participaren en aquesta acció, en què s’han recollit més de 160 caixes que seran transportades per la Universitat de València al centre de recollida de material de la Generalitat ubicat a Fira València.

Dos estudiants de la Universitat de València d’origen ucraïnès impulsaren aquesta recollida de materials i aliments, amb el suport de les organitzacions estudiantils SAÓ, UNIÓ i BEA.

Així, des de l’Assemblea General d’Estudiants i la Delegació de la Rectora per a Estudiants es gestionà l’establiment de punts de recollida de material humanitari als Campus de Blasco Ibáñez i Tarongers.

En total, una vintena de voluntaris i voluntàries treballaren en la recollida de materials, la seua classificació i empaquetat al llarg dels darrers dies.

La comunitat universitària ha mostrat la seua solidaritat aportant materials de refugi i aliments diversos fins assolir un volum de 160 caixes.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i el delegat de la rectora per a estudiants, Manuel González, visitaren els punts de recollida als campus de Tarongers i Blasco Ibáñez.

La Universitat de València, a través de la Fundació General, ha aportat els palets per al transport d’aquests materials, que s’enviaran a per part de la UV a Fira València, que és el lloc habilitat per la Generalitat per a centralitzar totes les donacions.

La rectora de la Universitat de València va informar d’aquesta iniciativa al Consell de Govern i va agrair ‘l’impuls del nostre estudiantat a la solidaritat, amb diferents associacions i grups de representació implicats’.

De la mateixa manera la rectora va informar que ‘el passat diumenge 6 de març obrírem les portes de la Facultat de Medicina i Odontologia i l’aparcament del rectorat per ser punt de rebuda i recollida d’un autobús de famílies, dones i xiquetes i xiquets que, en el marc del programa de la Fundación Juntos por la Vida, arribà aquella matinada a València’. La Universitat de València va aportar també aigua, cafè, llet, cacau i menjar per a aquesta primera acollida de matinada.

Pot consultar el posicionament de la Universitat de València en relació a la intervenció militar russa a Ucraïna seguint aquest enllaç: https://links.uv.es/cgh5iyF

També pot consultar aquest contingut UVnoticies en relació a les mesures adoptades per la Universitat de València, informades al Consell de Govern el passat dia 10 de març: https://links.uv.es/o8Kkcg4