L’escriptora Dacia Maraini, en la Universitat de València per a parlar del seu llibre sobre Pasolini

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de febrer de 2023
 
Cartell de l'acte de Dacia Maraini

L’escriptora italiana Dacia Maraini ha visitat els dies 22 i 23 de febrer la Universitat de València per a presentar les seues últimes obres i dialogar amb el públic assistent. El dimecres, la cita fou en el Col·legi Major Rector Peset per a presentar ‘Querido Pier Paolo’, llibre dedicat a Pasolini (2022). El dijous presentà ‘Romanzi e racconti’ (Meridiano Mondadori, 2020), al Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. L’acte fou conduït pel professor de Filologia Francesa i Italiana Juan Carlos de Miguel.

Molt activa en la vida cultural i cívica, la major part de les obres de Dacia Maraini han sigut inspirades per les seues experiències vitals i els seus viatges a través del món. Per a ella, escriure i viatjar són formes de malaltia i de teràpia, que permeten “mirar amb distància i potser veure millor les coses”. En les seues obres és constant l’interés per les condicions de vida de les dones i els problemes de la infància. Ha rebut nombrosos i importants premis, com el Campiello (1990), l’Strega  (1999) i el Campiello a la trajectòria (2012).

Algunes de les seues obres traduïdes al castellà són ‘La larga vida de Marianna Ucria’ (Seix Barral, 1995), ‘El tren de la última noche’ (Galaxia Gutenberg, 2012), ‘Bagheria’ (Minúscula, 2013), ‘Amor robado’ (Galaxia Gutenberg, 2013), ‘Clara de Asís. Elogio de la desobediencia’ (Altamarea 2021) i ‘Cuerpo feliz. Mujeres, revoluciones y un hijo perdido’ (Altamarea, 2019).