Escena Erasmus actua a Brussel·les davant la Comissió Europea

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de desembre de 2022
 
La companyia i els representants de la Universitat saluden després de l'espectacle.
La companyia i els representants de la Universitat saluden després de l'espectacle.

Després de catorze anys de marxa, amb catorze espectacles estrenats i més de 300 representacions realitzades per tot Espanya, Escena Erasmus ha sigut la companyia triada per a actuar en la jornada de clausura dels actes commemoratius del 35 aniversari del programa Erasmus +, organitzada per la Comissió Europea. L’espectacle 'El desig de la joventut' es va representar el dimecres 14 de desembre a Brussel·les.

El Programa Erasmus + el més popular i concret de la Unió Europea, porta trenta-cinc anys de marxa, i des del 2014 és l’únic a través del qual la UE implementa totes les seues polítiques d’integració europea. La part més coneguda del programa Erasmus + és la que permet als estudiants universitaris realitzar part dels seus estudis en una altra universitat europea, i València és la ciutat europea que més Erasmus rep.

En part per això, des de 2009 la Universitat de València promou el projecte Escena Erasmus, que permet els estudiants participar activament en la cultura de la ciutat que els acull. Escena Erasmus, Distinció de la Generalitat Valenciana 2021, Esment d’Honor de la patronal europea d’arts escèniques i música PEARLE en 2018, o Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu en 2011, és un dels projectes culturals valencians amb més arrelament, estabilitat i projecció. Des de fa anys, i amb seu central en la Universitat, el projecte s’ha anat expandint per Europa i actualment també es desenvolupa a Pamplona, Càller, Pàdua, Catània, o Marburg, i s’està treballant perquè aquest curs comence a funcionar a Łódź i Ljubljana.

Escena Erasmus, gràcies al patrocini de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, produeix un espectacle teatral que gira per diverses localitats valencianes. Gira que l’IVAJ amplia al públic estudiantil d’Alacant i Castelló, i l’Agència AVANT a pobles en risc de despoblació. Cada any, Escena Erasmus visita 25 poblacions.

L’espectacle d’enguany, El desig de la joventut, escrit per Guada Sáez, Maribel Baiona, Anna Marí, Mohamed Dourasse i Daniel Tormo, i dirigit per Josep Valero, serà el que pujarà a l’escenari del Centre Cultural The Egg, a Brussel·les, aquest dimecres 14 de desembre. L'espectacle, que es veurà en la capital belga en la seua versió original en valencià i castellà, anirà acompanyat de sobretítols en anglés.

A la representació assistiran els fundadors del Programa Erasmus, diverses comissàries europees, i representants de tots els estats de la UE. A més dels directors del projecte (Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero), acompanyaran a la companyia la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba; el vicerector d’Internacionalització i Multilingüisme, Carles Padilla; i el delegat de la Rectora per a l’Estudiantat, Manuel González.

Arxivat en: Arts escèniques