Enfortir la mobilitat acadèmica i la investigació, eixos de la aliança entre la OEI i la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 1 de juliol de 2021
 
Enfortir la mobilitat acadèmica i la investigació, eixos de la aliança entre la OEI i la Universitat de València

L'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI) i la Universitat de València han subscrit un acord de col·laboració que posa la seua mirada a impulsar la mobilitat i la cooperació entre investigadors.

L'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI) i la Universitat de València han subscrit un conveni de col·laboració que estableix les bases per al desenvolupament d'activitats conjuntes enfocades a l'enfortiment de la investigació, la mobilitat acadèmica i la formació de personal investigador a la regió. L'acord també contempla l'impuls a la creació de xarxes d'investigació interuniversitàries liderades per totes dues institucions orientades especialment a la innovació i la transferència de coneixement.

Mariano Jabonero, secretari general de la OEI, i María Vicenta Mestre Escrivá, rectora de la Universitat de València, han signat el protocol de col·laboració aquest matí en un acte virtual realitzat des de Madrid i València. Així mateix, ha participat en l'acte Tamara Díaz Fouz, directora d'Educació de la OEI.

Per al secretari general de la OEI, Mariano Jabonero, l'acord amb aquesta important institució “arriba en un moment crucial per a continuar impulsant accions en benefici de la investigació iberoamericana, especialment en temes de primera infància”. Jabonero ha recordat que els professors adscrits a la universitat han estat participant en diverses activitats desenvolupades per la OEI, per exemple, com a coordinadors i autors dels continguts del curs Primera Infància: claus i innovació que començarà la seua primera edició al setembre de 2021, així com en l'estudi Primera infància en l'era de la transformació digital que veurà la llum a final d'any.

Per part seua, la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre Escrivá ha destacat que quest acord també suposa un suport per part de la universitat com a aliada estratègica de la OEI en la consolidació del programa Universitat Iberoamèrica 2030, el qual pretén establir un espai compartit d'intercanvi i investigació en tota la regió iberoamericana, alineat amb els objectius marcats per l'Agenda 2030.


Sobre l'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI)
Sota el lema “Fem que la cooperació succeïsca”, l'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI) és, des de 1949, el primer organisme intergovernamental de cooperació Sud-Sud de l'espai iberoamericà. En l'actualitat, formen part de l'organisme 23 Estats membres i compta amb 18 oficines nacionals, a més de la seua Secretaria General a Madrid.
Amb més de mig miler de convenis actius al costat d'entitats públiques, universitats, organitzacions de la societat civil, empreses i altres organismes internacionals, la OEI representa una de les majors xarxes de cooperació d'Iberoamèrica. Entre els seus resultats, l'organització ha contribuït a la dràstica reducció de l'analfabetisme a Iberoamèrica, alfabetitzant i proporcionant educació bàsica a prop de 2,3 milions de joves i adults, així com formació a més de 100.000 docents iberoamericans.

Sobre la Universitat de València
Fundada en 1499, la Universitat de València és hui una moderna universitat internacionalitzada que, amb les seues més de 18 facultats i escoles superiors i els seus 19 instituts d'investigació, desenvolupa la seua activitat en totes les àrees del saber. Els prop de 45.000 estudiants matriculats en alguna de les seues titulacions converteixen a la UV en una de les primeres universitats espanyoles a nivell mundial.

Segona universitat d'Europa en recepció d'estudiants Erasmus, la Universitat de València és un dels quinze millors centres del món per a aprendre llengua i cultures de la Xina, segons el propi govern xinés. A més, té subscrits més de 1.000 acords actius de col·laboració, per la qual cosa la Universitat de València desenvolupa nombrosos programes de doble titulació internacional i titulacions conjuntes de grau i postgrau, a més de doctorat.

Arxivat en: Cooperació , Convenis