La directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat guanya el 3r Premi i el Premi Art en el Concurs Internacional ‘La Mestra’ de París 2022

  • Fundació General UV
  • 8 de març de 2022
 
Beatriz Fernández, en un moment del concurs a París.
Beatriz Fernández, en un moment del concurs a París.

La directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), Beatriz Fernández, s’ha alçat amb el tercer premi del prestigiós Concurs Internacional de Direcció per a Directores d’Orquestra ‘La Mestra’ de París 2022. Beatriz Fernández ha competit juntament amb altres 14 candidates de tot el món.

La directora de l’OFUV és així la primera espanyola en obtindre aquest reconeixement, al qual van aspirar 200 candidates, de les quals 14 van estar seleccionades per a concursar-hi.

El concurs s’ha desenvolupat al llarg dels darrers dies al Philarmonie de París junt a l’Orquestra Mozart de la capital francesa, sent Beatriz Fernández l’única espanyola en arribar a la final en les dues edicions de la competició celebrades fins ara. 

Beatriz Fernández, que va compartir nacionalitat amb la directora també espanyola Mercedes Díaz, arribà a formar part de la gran final després de les diferents fases de classificació, obtenint a més el Premi Arte, el qual li permetrà dirigir una de les orquestres més importants de la ciutat de París en un concert que serà retransmés i registrat pel Canal ARTE.TV.

Entre el jurat que ha atorgat ambdós reconeixements a la directora valenciana destaca la presència de la directora i violinista estatunidenca Marin Alsop.

Beatriz Fernández Aucejo
Nascuda a Paiporta (València), és diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de València, llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, titulada professional en Piano pel Conservatori Professional de Música de Torrent, llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la Associated Board of the Royal Schools of Music (Regne Unit) i llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Manuel Masotti Little de Múrcia.

Amplia estudis de direcció d’orquestra a la Universitat Mozarteum (Salzburg) i a l’Academia Chigiana (Siena), i amb destacats mestres com Peter Gülke, Rodolfo Saglimbeni i Michael Tabachnick. I en l’actualitat estudia junt al mestre Arturo Tamayo en el Conservatorio della Svizzera Italiana de Lugano (Suïssa).

Ha sigut subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona i directora convidada a diferents orquestres nacionals i internacionals. En reconeixement a la seua trajectòria professional ha rebut diversos guardons, com ara el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, als quals s’hi sumen els premis guanyats aquesta setmana a París.

En l’actualitat és directora de la Lira Castellonera i des de setembre de 2018 és directora titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Més informació: