El director de l’Agència Estatal d’Investigació es reuneix amb investigadores i investigadors de la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 d’octubre de 2022
 

Domènec Espriu s’ha reunit amb la rectora i el vicerector d’Investigació de la Universitat i, posteriorment, ha mantingut una trobada amb un conjunt d’investigadores i investigadors principals de projectes de recerca de la UV finançats per l’Agència Estatal d’Investigació.

Aquest dimecres 19 d’octubre el director de l’Agència Estatal d’Investigació ha visitat la Universitat de València, de la qual va ser professor en la Facultat de Física.

Domènec Espriu, director d’aquesta Agència, és catedràtic de Física Teòrica en l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, on ha estat director d’aquest Institut i vicerector d’Investigació de la UB.

En la seua visita a la Universitat de València, Domènec Espriu s’ha reunit amb la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, i el gerent de la UV, Juan Vicente Climent.

Posteriorment a aquesta reunió, l’edifici del rectorat de la Universitat de València, antiga Facultat de Ciències de la UV, ha acollit una trobada amb el director de l’Agència Estatal d’Investigació en què han participat investigadores i investigadors principals de projectes finançats per aquesta Agència.

Un total de 30 investigadores i investigadors de la Universitat de València, seleccionats en funció dels fons de finançament rebuts als seus projectes de recerca en termes absoluts, així com en termes relatius en relació a les seues àrees de recerca.

Així, han estat representades totes les branques del coneixement que es conreen a la Universitat de València: ciències, enginyeries, ciències de la salut, arts i humanitats i ciències socials i jurídiques.

En aquesta trobada el director de l’Agència Estatal ha presentat les principals línies de treball d’aquest organisme governamental i ha donat resposta a les qüestions formulades pels investigadores i investigadores de la UV, especialment al voltant dels terminis de presentació de les convocatòries de recerca, els imports de les mateixes, els criteris de finançament de projectes entre centres de recerca i universitats i la compatibilització de projectes competitius amb activitats amb organismes internacionals de recerca, així com les dificultats de realitzar ofertes competitives en el mercat laboral per tal de captar i retenir talent.