El debat de les expertes en Dret i violència sexual sobre la 'Llei del només sí és sí', disponible online

  • Unitat d'Igualtat
  • 23 de novembre de 2022
 
Cartell de les participants en el debat
Cartell de les participants en el debat

Les expertes en Dret i violència sexual Paz Lloria, Esmeralda Ballesteros, Leticia Meyaro i Sonia Rodríguez de Llamas han participat en una taula redona en què han debatut sobre Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual. L'acte s'emmarcava dins de les activitats del 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. La intervenció va ser retransmesa via streaming i el video està disponible online. D'altra banda, entre les activitats organitzades també va tindre lloc la conferència de l’escriptora i activista feminista supervivent del tràfic de dones Amelia Tiganus que va parlar sobre ‘Prostitución, trauma y psicoterapia: efectos sobre la salud mental’, en la Facultat de Psicologia. Amelia Tiganus és activista i escriptora feminista, autora de 'La revuelta de las putas' i experta en violència sexual.

El mateix dia, però, en horari de vesprada, a les 18:30 hores en la Facultat de Ciències Socials, el catedràtic de Sociologia, Antonio Ariño ha presentat el seu llibre, ‘La prostitución en la Comunitat Valenciana: Una mirada sociològica’.

Dimecres es va celebrar l’acte institucional en què quatre expertes van debatre al voltant de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual. Una llei que va entrar en vigor el passat 7 d’octubre i que obliga a posar en pràctica polítiques coordinades per a garantir la sensibilització, prevenció i detecció, així com la sanció i protecció integral de la violència sexual en totes les seues formes. La tertúlia va tindre lloc en la Facultat de Dret i van participar la catedràtica de Dret Penal i vicesecretària general de la Universitat de València, Paz Lloria; així com de la professora de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Esmeralda Ballesteros qui també és portaveu del grup de treball per a l’estudi de les violències sexuals, SEXVIOL. En l’acte va intervindre Leticia Meyaro, psicòloga i criminòloga i col·laboradora del Centre d’Assistència a les Víctimes d’Agressions Sexuals i va estar moderat per Sonia Rodríguez de Llamas, professora de Dret Civil i cap d’Iniciatives per a la Prevenció de les Violències Masclistes a la Universitat de València.

El debat es va retransmetre via streaming. Les persones que no van poder assistir poden vore'l fent click ací.
 

Més activitats

Els actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones han arrancat aquest mes de novembre a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació amb la conferència: ‘¿Donde están las mujeres? Literatura y activismo contra la violencia de género’ d’Angela di Matteo de la Università di Roma TRE i han continuat en la mateixa facultat el dia 18 amb una xarrada sobre ‘Escriptores italianes contemporànies’, a càrrec de Francesco Ardolino de la Universitat de Barcelona. Les activitats previstes en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació s’allarguen fins al mes desembre amb xarrades com “Género y memoria histórica desde el fotoperiodismo e investigación”, a càrrec de la fotoperiodista Eva Mañez o l’acte del mateix dia 25 de novembre: LLETRES CONTRA LA VIOLÈNCIA: tria i lectura de textos literaris per l'alumnat de diversos grau que es realitzarà de manera ininterrompuda al llarg del matí.

Fins el 21 de novembre va estar oberta la participació als Premis + Dones 2022 de l’ Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Es premia la millor idea per a donar visibilitat a les dones a l’àmbit STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), donar models a les nostres estudiantes, reduir les taxes d’abandonament femení dels estudis i motivar la creació de xarxes de suport.

Concerts, documentals i exposicions completen el programa d’activitats de la Universitat de València amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les dones.

Imatges: