Un curtmetratge d’alumnes de la Universitat per a conscienciar sobre la crisi climàtica aconsegueix dos guardons en el Festival Nacional Cinedfest

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 11 de juny de 2021
 

El curtmetratge 'MyMemories', presentat pels estudiants d’Enginyeria Multimèdia de la Universitat de València Nicolás Aranda, Emilio Cano, Álvaro Egea i Andrea Soler, i el seu professor Vicente Fenoll, ha aconseguit guanyar el Premi del Públic i el primer Premi Nacional en la secció d’universitats i escoles de cinema en el Festival Nacional Cinedfest. Fins a 476 curtmetratges s’han presentat en aquesta huitena edició d’aquest certamen canari, que suposa una aposta educativa innovadora amb què es pretén acostar el llenguatge audiovisual a les aules i introduir el cine com a eina didàctica en els centres educatius.

Com a part del premi al millor curt en la secció d’universitats i escoles de cinema espanyoles, una distribuïdora professional presentarà aquest curtmetratge per festivals de cinema internacionals durant 9 mesos.

“Ara és massa tard. Només un grup petit de científics encara viu a la Terra, en una base aïllada del desastre climàtic que hem provocat. La resta de nosaltres tenim les nostres consciències tancades en ordinadors. Només podem esperar, o tal vegada no”, aquesta és la sinopsi de MyMemories, un curtmetratge amb el qual els estudiants plantegen un futur distòpic amb la intenció de conscienciar sobre la crisi climàtica que vivim. 

Segons els seus autors, “la idea de contar una història basada en el futur en ‘MyMemories’ ens va permetre incloure elements de ciència ficció i alguns efectes visuals que desenvolupem amb ajuda dels coneixements del nostre grau”.

Coneixent al director: Nicolás Aranda, un enginyer apassionat per les arts

Recentment Nicolás Aranda ha sigut guardonat en el I Concurs Activa Cultura, una iniciativa que pretén promoure les pràctiques culturals i artístiques entre els estudiants de la Universitat de València. Va ser amb ¡Quítate la máscara!, un festival de microteatre  en què participaran estudiants de la Universitat. Amb aquest projecte, Nicolás cerca aconseguir promoure el teatre com a mitjà d’expressió d’idees i donar oportunitat a l’alumnat universitari amb inquietuds artístiques, a més de fomentar la seua creativitat.

Nicolás Aranda és un estudiant del grau en Enginyeria Multimèdia a qui apassionen les arts. Ha llançat recentment el seu primer àlbum, Els meus amors passatgers, ha treballat com a guionista i director de curtmetratges, i ha participat com a actor en la gira d’Escena Erasmus (2019) i ho farà aquest estiu en la de 2021. En el futur li agradaria dedicar-se a la seua passió: desenvolupar grans projectes creatius que aporten coses positives a la vida de les persones.