Cultura i la Universitat de València presenten les jornades ‘Un país de cultures’ i el llibre ‘La participación cultural en la Comunitat Valenciana’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 27 de febrer de 2019
 
Fernando Delgado.
Fernando Delgado.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni i el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València han organitzat unes jornades que, amb el nom d’Un país de cultures’, han analitzat les experiències i els projectes culturals que afavoreixen la inclusió social i com les bones pràctiques en les quals s’estimula la creativitat i la innovació animen al diàleg, la cooperació i la construcció del bé comú. Aquestes jornades es divideixen en tres sessions: ‘Observatori cultural’, ‘Bones pràctiques’ i ‘Laboratori cultural’.

La primera sessió va celebrar-se el dia 26 de febrer al Centre Cultural La Nau. Es va iniciar a les 10:00 hores, amb la conferència de l’escriptor Fernando Delgado. A les 12:00 hores es va presentar el llibre de ‘La participación cultural en la Comunitat Valenciana’, que recull la primera enquesta sobre els hàbits culturals valencians.

En el llibre s’ofereixen dades sobre les pràctiques culturals de la ciutadania, per segments de població, gènere, temàtica i altres indicadors, que componen una aproximació de la relació que té la societat valenciana amb la cultura i l’oci.

Dos mil persones de tot el territori valencià han respost a 149 preguntes que s’han formulat entorn a quatre eixos: la noció comuna o nativa de cultura: què s’entén per cultura?; la perspectiva de gènere per a elaborar el llibre blanc de la dona i la cultura; la llengua en la qual es consumeix cultura i la participació en activitats culturals.

Altres dades d’interés de l’enquesta estan relacionades amb els equipaments culturals que tenen les cases i les ciutats, així com l’ús que es fan d’aquests equipaments per part dels ciutadans.

La segona sessió d’‘Un país de cultures’ es realitzarà el 12 d’abril en el Jardí Botánic de la Universitat de València, on es presentaran projectes de bones pràctiques de cultura inclusiva i innovadora.

La sessió que tancarà les jornades, serà el 12 de juny al Centre Cultural La Nau amb la presentació de projectes orientats a ampliar els públics mitjançant estratègies d’inclusió social.