Cristina Almeida pronuncia a Gandia una conferència sobre feminisme

  • UVGandia
  • 22 de febrer de 2022
 
Cristina Almeida a Gandia. FOTO: Natxo Francés.
Cristina Almeida a Gandia. FOTO: Natxo Francés.

La política va visitar Gandia el passat divendres on va tancar l'edició de la Universitat d'Hivern d'enguany. Almeida va omplir la Casa de la Marquesa en una intervenció on va realitzar un al·legat a favor del feminisme i la necessària lluita contra la violència de gènere.

El saló d'actes de la Casa de la Marquesa de Gandia es va quedar menut per escoltar Cristina Almeida. La política i feminista arribava el passat divendres 18 de febrer a Gandia per a pronunciar la conferència 'La violència de gènere, una lluita incansable'. A la conferència van acudir la vicerectora de Cultura i Esport, Ester Alba; el gerent de la Fundació General de la UV, Cristóbal Suria; així com l'alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, qui acudia acompanyat de quasi la totalitat del Govern municipal. La conferència va ser presentada per la directora del Centre Internacional de Gandia, Carme Melo. 

Durant la seua intervenció, Almeida va fer referència als canvis produïts envers les dones des dels últims anys de la dictadura fins l'actualitat explicant, així, els avanços del feminisme. A més, va posar èmfasi en la necessària lluita contra la violència de gènere i el punt d'inflexió que va suposar l'aprovació de la Llei contra la violència de gènere aprovada en 2004. Cristina Almeida va aprofitar la seua intervenció per advertir dels retrocessos produïts en els últims anys en el camp del feminisme i la necessitat de fer de l'educació l'eina necessària per a lluitar contra el masclisme.

Almeida concloïa, així, una nova edició de la Universitat d'Hivern que enguany ha estat dedicada a la salut de les dones incidint tant en els la part física com mental.

Aquesta conferència va comptar amb la col·laboració de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València.

Imatges: