Convocat el XXVIII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», dotat amb 12.000 euros

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 15 de juny de 2022
 
premi europeu divulgacio

La Universitat de València (UV) i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXVIII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», en col·laboració amb Edicions Bromera, en el marc dels premis Ciutat d’Alzira. L’import del guardó és de 12.000 euros i el termini de presentació d’originals acaba el divendres 16 de setembre.

El guardó té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general, i de l’estudiantat preuniversitari en particular, els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació d’aspectes interessants de les diverses branques del saber. El llibre guardonat serà coeditat, en versió valenciana, per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la UV, dins la col·lecció «Sense Fronteres».

Poden optar a aquest premi els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic escrits en valencià o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglès o en francès amb una extensió entre 250.000 i 300.000 caràcters (espais inclosos). Els materials addicionals al text hauran de ser originals, lliures de drets o contenir el corresponent permís de reproducció. En la convocatòria no podran participar les persones que ja hagen estat guardonades en edicions anteriors i, com en l’edició anterior, s’exclouran els textos procedents de treballs de fi de grau, de fi de màster, tesis doctorals i articles científics.

Per participar-hi, les obres es presentaran preferentment mitjançant la seu electrònica de la UV (http://webges.uv.es/uvEntreuWeb), o també es podran entregar en paper al Registre General de la institució (Av. Blasco Ibáñez 13, 46010, València). Les obres han de ser originals i inèdites, i seran avaluades pel jurat de manera anònima amb els següents criteris: interès científic i coherència (màxim 3 punts), creativitat i originalitat (3), claredat expositiva i estructura del text (3 punts), i correcte ús de la sintaxi i les normes ortogràfiques (1).

El jurat de l’edició de l’any 2022 el formaran Rosa M. Donat, vicerectora d’Innovació i Transferència, i presidenta d’aquest; Carolina Moreno, directora de la col·lecció «Sense Fronteres»; Álvaro Martínez, guardonat en la 26a edició d’aquest premi, l’últim lliurat; Lucía Hipólito, investigadora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia (UV); i Joaquín Martín Cubas, investigador del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració (UV).

El guardó serà atorgat el mateix dia del lliurament de la resta de premis Ciutat d’Alzira, la nit del divendres 11 de novembre de 2022, en el transcurs d’un sopar literari en el qual les persones guanyadores, a més del premi en metàl·lic, rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix, símbol dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

 

Bases del XXVII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»: https://ir.uv.es/8c638Fa

Imatges: