Continuen els cursos de llengua per als refugiats ucraïnesos

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de maig de 2022
 
Continuen els cursos d’espanyol per als refugiats ucraïnesos

Més de 100 persones refugiades estan formant-se en cursos els d’espanyol de la UV. La propera setmana 47 refugiats i refugiades més es sumaran a aquesta formació intensiva i la Universitat ampliarà l'oferta formativa a cursos de valencià.

El darrer 12 d’abril es presentaren i s’iniciaren els cursos d’espanyol de la Universitat de València per a refugiats i refugiades de la guerra d’Ucraïna. Els cursos, que s’estan impartint al Centre d’Idiomes de la Universitat i que compten amb la col·laboració de Divina Seguros, estan formant a més de 100 persones en 6 grups diferents i està previst que el proper 9 de maig es sumen 47 nous estudiants en 3 grups nous.

Aquests cursos intensius tenen una durada de dos mesos permetran als i les estudiants adquirir els nivells entre l’A1 i l’A2. Aquest fet que possibilitarà trencar una de les barreres més importants amb les que s’encontren els refugiats, com és l’idioma.

Així mateix, a partir del dia 13 d’aquest mes, tots aquests estudiants que ho desitgen podran, també, rebre classes en valencià en horaris compatibles als cursos d’espanyol, propiciant així que tinguen totes les eines necessàries per a poder integrar-se en una societat bilingüe com la nostra.

Paral·lelament, un grup de voluntaris i voluntàries de la Universitat ofereixen un servei de ludoteca per fer-se càrrec dels més menuts mentre les mares i els pares estan assistint a aquests cursos i així garantir-ne el màxim aprofitament possible.