La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció Cientificomèdica de l'Institut interuniversitari López Piñero de la Universitat

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 4 de març de 2022
 
Col·lecció Cientificomèdica de la Universitat de València.
Col·lecció Cientificomèdica de la Universitat de València.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció Cientificomèdica de l'Institut interuniversitari López Piñero de la Universitat de València. La Col·lecció Cientificomèdica de la Universitat de València està custodiada en el Museu d'Història de la Medicina i de la Ciència, situat en la plaça Cisneros de València.

L'edifici integra una combinació d'instal·lacions fonamentals per al  desenvolupament de la formació i recerca: la seu central del Museu d'Història  de la Medicina i de la Ciència, l'exposició permanent 'Ciència i Societat' en el Palau Cerveró, el dipòsit i espai de treball principal i la Col·lecció Cientificomèdica de la Universitat de València, una sala de conferències, una sala de tallers i la biblioteca historicomèdica 'Vicent Peset Llorca', que alberga tant literatura crítica de recerca com a fonts primàries arxivístiques i impreses associades al Museu.

És una col·lecció de 5.000 peces composta de documents i objectes relacionats amb la recerca especialitzada en la història de la ciència, la tècnica i la medicina. Una part d'aquestes peces es mostren en l'exposició permanent 'Ciència i Societat' que integra instruments científics i metges, registres visuals de mesures produïdes per aquests, material bibliogràfic i documents audiovisuals. La visita a la mostra s'inicia amb la càmera solar de l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València (1935) i conclou amb un equip de difracció de RAJOS X emprat en la seua Facultat de Química (1956-1957).

Més informació: