El X Congrés de Recerca Biomèdica analitza la ciència des d’una perspectiva de gènere

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 10 de febrer de 2022
 

La Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València acull el X Congrés de Recerca Biomèdica (CIB2022), una activitat organitzada per estudiantat de la institució entre els dies 9 i 11 de febrer, i que inclou ponències, taules redones i debats, entre d’altres. Els actes, a l’Aula Magna, tenen com a objectiu fomentar el pensament crític entre l’estudiantat i el personal investigador i professional d’aquesta àrea de coneixement i tractar els temes des d’una perspectiva de gènere.

El Congrés està dirigit a estudiants de medicina, infermeria, bioquímica, biotecnologia o informàtica interessats en recerca científica i facilita un primer accés a l’àmbit professional. A més de visibilitzar el treball de les investigadores de l’àrea biomèdica, la trobada pretén potenciar la comunicació científica internacional mitjançant la revisió del compromís i les responsabilitats del personal investigador amb la resta de la societat.

Entre altres continguts, l’estudiantat podrà dur a terme tallers de microscòpia electrònica, cerca de nous fàrmacs, reanimació cardiopulmonar, ecocardiografia o teràpia endovascular. En el congrés també es podran fer visites que permetran a l’alumnat participant conèixer tècniques i instal·lacions de centres d’interès a València. També hi ha un concurs de comunicacions orals i pòsters, un altre concurs de divulgació científica i, com a novetat d’aquesta edició, un concurs d’art científic.

En el CIB participen ponents de referència en àrees com l’aïllament i la detecció de virus (Pilar Domingo-Calap), les alteracions neurobiològiques (Carmen Agustín Pavón), les infeccions de VIH (Lucía Bailón Álvarez) o els trastorns afectius (Jerónimo Saiz Ruiz) ). La conferència de cloenda serà impartida per Federico Pallardó i versarà al voltant de les malalties rares.

 

Més informació: https://cibvalencia.es/