Conferència i presentació d’un llibre del filòleg mallorquí Joan Miralles, dimarts 28 en la facultat

  • Gabinet de Premsa
  • 24 de març de 2023
 
Joan Miralles.
Joan Miralles.

El filòleg mallorquí Joan Miralles oferirà dimarts 28 de març una conferència a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. També presentarà el seu llibre ‘Macs, pols i campanes. Memòries d'una generació’. Miralles està considerat com la màxima figura de la filologia mallorquina.

A les 10:10 del dimarts, a l’aula S02 (soterrani de la facultat), Joan Miralles oferirà la conferència titulada ‘L’interès lingüístic dels llibres de cort de causes criminals: El català col·loquial a l’Edat Mitjana’. Posteriorment, a les 12:30, a la sala de juntes del primer pis, parlarà del seu llibre ‘Macs, pols i campanes. Memòries d'una generació’. A més de l’autor, hi participaran els professors Antoni Ferrando i Emili Casanova.

Joan Miralles és catedràtic jubilat de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears i antic membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), on ha representat sempre a les Illes Balears. Màxima figura de la filologia mallorquina, s’ha dedicat especialment a la història de la llengua, a l’onomàstica (PATROM i Nomenclàtor de toponímia de les Illes Balears), a l’edició de textos, a la cultura popular i a la història oral, i en tots els camps ha obert camins com l’estudi del català col·loquial a través dels llibres de crim, o l’antologia de textos de les Illes Balears, amb nou volums.

Arxivat en: Filologia Catalana