Conferència d’Eulàlia Pérez sobre les dones en la ciència, per a presentar el número 91 de Mètode

  • 21 de desembre de 2016
 
Conferència Eulàlia Perez sobre les dones en la ciència

Hi ha igualtat de gènere en la ciència? Tenen les mateixes oportunitats homes i dones per a seguir una carrera acadèmica o científica? Com influeixen els biaixos androcèntrics en la recerca? Aquestes preguntes i d’altres són les que es posaran sobre la taula hui dimecres 21 de desembre en la presentació del nou número de ‘Mètode, SheScience: Ciència amb perspectiva de gènere’.

La presentació, organitzada en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, tindrà lloc a les 19 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau (Carrer de la Universitat, 2 – València) i en ell hi participaran el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, la secretària d’Estat en Investigació, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, i Capitolina Díaz, catedràtica de Sociologia de la Universitat de València i coordinadora del nou número de Mètode.

A més, Eulalia Pérez Sedeño, filòsofa especialista en ciència, tecnologia i gènere i professora d’investigació del CSIC, donarà la conferència «Quan el sexe importa», que complementarà els articles publicats a la revista. 

SheScience: Un número amb perspectiva de gènere
El nou número de Mètode analitza la situació de les dones en la ciència, els efectes dels biaixos androcèntrics en la recerca i els potencials canvis que representarien per a la ciència, i per a la societat en general, unes pràctiques inclusives.

Coordinat per Capitolina Díaz, en el monogràfic també han participat Ana Sánchez, Teresa Samper-Gras, Marcela Jabbaz, Carmen Magallón, Nazareth Gallego-Morón, Carme Valls-Llobet i Marine Buet. Els seus articles es complementen amb una tribuna de Marta Macho, responsable del blog Mujeres con ciencia i recentment guardonada amb el Premi Emakunde a la Igualtat, i una entrevista a Londa Schiebinger, directora del projecte Gendered Innovations. El número ha comptat també amb la col·laboració de l’artista Paula Bonet: les seues obres il·lustren la portada i les pàgines de SheScience.

Mètode: Una revista per a pensar la ciència
La revista Mètode, publicada per la Universitat de València i dirigida pel biòleg i periodista Martí Domínguez, va nàixer el 1992 i actualment es troba entre les principals publicacions de divulgació científica. Al llarg dels quasi vint-i-cinc anys de vida, la revista Mètode ha mantingut el seu compromís amb la divulgació de la ciència a través de la seua edició trimestral en català i en espanyol i de la seua pàgina web www.metode.cat, així com en diferents xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i Telegram). A més, la revista ha apostat per noves iniciatives, com la publicació de l’anuari en anglès Mètode Science Studies Journal o la publicació de la col·lecció de llibres de divulgació Monografies Mètode, que ja compta amb vuit títols.