La comunitat universitària i el sector del llibre acompanyen PUV en la presentació de 'Cent anys fent llibres'

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 11 de març de 2022
 
Participants en la presentació del llibre.
Participants en la presentació del llibre.

Dimecres passat, 9 de març, la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset va ser l’escenari triat per a la presentació de l’obra ‘Cent anys fent llibres: La trajectòria d’una editorial universitària. PUV 1920-2020,’ que va comptar amb la presència de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la vicerectora de Cultura i Esports, Ester Alba; la directora de Publicacions de la Universitat de València, Teresa Ferrer; el catedràtic d’Història Medieval per la UV i director de PUV entre 1997 i 2010, Antoni Furió, i la cap d’edició de PUV i editora del llibre, Maite Simón.

En la seua intervenció, la rectora va destacar la importància de la tasca de PUV en la seua missió de difondre la producció científica i intel·lectual generada en la UV. També va voler felicitar tant a Teresa Ferrer com a Maite Simón pel treball desenvolupat en l’edició d’aquesta obra, fent extensible l’enhorabona a totes les persones que han col·laborat en el llibre, així com a la resta de l’equip de PUV.

En el seu torn, Maite Simón va fer un breu resum del contingut del llibre, desgranant les parts en què s’estructura i esmentant a totes les persones que, d’una manera o una altra, han fet possible que aquesta obra commemorativa haja vist la llum en un any tan important i especial per a PUV.

Després, Antoni Furió va fer un repàs històric de l’evolució del servei des de 1920, any del naixement de la revista Anales de la Universidad de Valencia, fins a l’actualitat, destacant el procés de professionalització de PUV i la importància adquirida entre les editorials universitàries. 

A continuació, Teresa Ferrer va agrair el treball realitzat a tot el personal implicat en els actes del centenari que s’han anat desenvolupant al llarg de 2021, així com a tot l’equip de PUV per haver dut a terme la seua tasca sense que es veiés afectada per la pandèmia, que va trastocar molts dels esdeveniments programats, però que, amb l’esforç de totes i tots, es van poder celebrar de manera satisfactòria.

Per a culminar l’acte, Ester Alba també va voler destacar el paper de l’editorial de la UV en el seu objectiu de divulgar el coneixement produït al si de la Universitat, a més d’animar a tot el públic present a continuar demostrant el seu suport a PUV en la tasca de complir les principals missions de la UV respecte a la cultura i la societat.