La comunitat universitària respon generosament a la crida de la Setmana de la promoció de la donació de sang a la UV

  • 14 de març de 2023
 
Promoció de la donació de sang

Com a resultat de la Setmana de la promoció de la donació de sang, 564 persones han donat sang en els punts instal·lats als campus vinculats a aquesta iniciativa, i d’aquestes, 201 ho han fet primera vegada. Impulsada per la Delegació d’Estudiants i organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) en col·laboració amb el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, aquesta campanya de sensibilització ha comptat amb la col·laboració d’estudiantat universitari que han fet de promotors i promotores entre la comunitat universitària.

Per campus, 173 persones han donat sang a Burjassot, de les quals 55 eren nous donants; 256 han donat sang a Blasco Ibáñez, 91 per primera vegada, i 135 persones han donat sang al campus de Tarongers, de les quals 55 eren nous donants. 

Aquestes xifres superen les de 2022, on hi hagueren 450 donants dels quals 191 donaven sang per primera vegada, i s’acosten a les xifres prepandèmia. L’organització les ha valorat de manera molt positiva ja que demostren que la comunitat universitària està cada vegada “més sensibilitzada” amb el “repte diari d’aconseguir suficients recursos”. 

En la Setmana de promoció de la donació de sang d’enguany han col·laborat més de 30 estudiants de la Universitat de València. Els i les participants han cursat una formació per a conèixer el funcionament de la donació de sang i les habilitats necessàries per convèncer a futurs donants així com també resoldre els dubtes i superar les resistències que es poden donar. A continuació, han col·laborat com a promotors i promotores en els punts informatius als campus de la Setmana de la promoció de la donació de sang i, els dies 28 de febrer, 1 i 2 de març, han tingut lloc les donacions vinculades a aquesta campanya de sensibilització. 

Cal recordar que durant tot l’any, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana visita els campus de la Universitat de València per facilitar la donació de sang per part dels membres de la comunitat universitària.

Arxivat en: