Comença la vacunació dels Erasmus Outgoing de la UV

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de juliol de 2021
 

Aquest dilluns ha començat a la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat la vacunació de més de 2.050 estudiants i estudiantes de la Universitat de València que iniciaran les seues estades en altres universitats en el marc dels programes Erasmus i Internacional en el mes de setembre.

La Universitat de València és una de les primeres universitats d’Europa tant en enviament com en recepció d’estudiantes i estudiants en el marc del programa Erasmus. Així, normalment se situa entre les posicions segona i tercera en recepció d’estudiantat internacional i entre la tercera i cinquena en enviament d’estudiantes i estudiants a altres universitats europees.

Junt a aquests programes de mobilitat, la Universitat de València compta amb programes propis amb universitats dels cinc continents, tant a nivell de grau com de postgrau, que impliquen mobilitats; aquest és el cas dels programes de doble grau internacional i les titulacions conjuntes.

Per eixe motiu la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, havia demanat en reiterades ocasions que s’accelerara el procés de vacunació d’aquestes estudiantes i estudiants que, previsiblement, inciarien la seua estada internacional abans de la seua vacunació, si se seguia el criteri de grups d’edat. De la mateixa manera la rectora de la Universitat de València havia sol·licitat la vacunació del personal universitari en el marc de la vacunació del personal docent.

La Generalitat finalment ha accedit a la petició del Sistema Universitari Públic Valencià i, atenent a l’oferiment expressat pels seus rectors i rectores, ha sol·licitat a les universitats valencianes que procedisquen a la vacunació del seu estudiantat Erasmus outgoing.

Així, aquest passat dilluns la Universitat de València va iniciar el procés de vacunació de més de 2.050 estudiantes i estudiants. La vacunació la realitzen els equips mèdics de la Universitat de València, reforçats amb personal professional.

El punt de vacunació s’ha establert, seguint els protocols indicats per les autoritats sanitàries, a la Facultat d’Infermeriai i Podologia, que participa en el procés de vacunació amb 12 professores i professores i 23 estudiantes i estudiants d’infermeria que col·laboraran en diferents etapes del procés.

En total, la Universitat de València vacunarà entre dilluns 5 i divendres 9 de juliol més de 2.050 estudiantes i estudiants dels 2.300 que participaran en programes de mobilitat que s’iniciaran abans del pròxim més d’octubre. La diferència entre les xifres té diferents orígens: d’una banda hi ha estudiantes i estudiants que ja han rebut la vacunació en les seues pràctiques formatives o per estar integrats en grups d’alt risc i, d’altra, perquè han passat recentment la COVID i els protocols sanitaris no consideren la seua vacunació encara.

Les autoritats sanitàries de la Generalitat estan proporcionant la vacuna Moderna, que està essent administrada. Aquesta vacuna requereix d’un període entre dosis d’aproximadament 28 dies, i la immunització s’adquireix tres setmanes després d’haver estat subministrada.

D’eixa manera, la segona dosi s’administrarà la primera setmana d’agost, per tal de garantir que, abans d’iniciar-se el proper curs acadèmic en les seues universitats de destí, les estudiantes i els estudiants d ela Universitat compten ja amb una eficàcia de protecció contra la COVID-19.