La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València obri la inscripció

  • Fundació General UV
  • 12 de setembre de 2019
 
Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València.
Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València.

La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València ha obert la inscripció per a formar-ne part fins el pròxim 2 d’octubre. El dia 3 del mateix mes està convocada la prova de nivell, molt senzilla, la qual donarà pas als assajos, tots els dijous durant el curs acadèmic. Sota la direcció de Juan Ramon Martí i Chulià, la Colla va nàixer el 2016 amb l’objectiu de ser una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional, sempre des d’un vessant formatiu.

L’objectiu principal de la constitució de la Colla de Dolçaines i Percussió és millorar la formació dels estudiants de la Universitat de València en la interpretació de música tradicional valenciana.

Aquestes colles tenen els seus orígens a la primeria del segle XX, quan es podia sentir pels carrers dels pobles la música d’una dolçaina en solitari que, acompanyada d’un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Els dolçainers començaren a desaparèixer fins que a partir dels anys 70 una ona de joves dolçainers va prendre la iniciativa creant tota una xarxa de noves escoles de música tradicional i, ara, la Universitat de València se suma a aquest corrent amb la posada en marxa de la Colla de Dolçaines i Percussió.

Els assajos seran tots els dijous, de 18 a 21 hores, a partir del 3 d’octubre durant tot el curs acadèmic, a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Blasco Ibáñez 32, València).

La inscripció preveu, a més, la devolució del preu de la matrícula per a les persones que vulguen formar part d’aquest projecte tradicional i alhora innovador, i que complisquen l’assistència del 80% de les activitats programades.

Els requisits de les candidates i els candidats són ser estudiant de la Universitat de València; tindre una edat màxima de 26 anys; posseir coneixements previs d’interpretació amb dolçaina i/o percussió tradicional; i superar una senzilla prova de nivell, consistent en la interpretació d’una peça lliure d’un màxim de 10 minuts de durada el dia 3 d’octubre, a les 17 hores, a la mateixa sala on començaran els assajos.

Per a inscriure-s’hi cal emplenar el formulari d'inscripció més avall o fer-ho presencialment a l’oficina de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, ubicada al carrer Amadeu de Savoia 4, 4a planta, València, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Més informació: