La col·lecció de llibres ‘Cine y Derecho’ impulsada pel professor Javier de Lucas, Medalla al Mèrit en les Belles Arts 2020

  • Gabinet de Premsa
  • 30 de desembre de 2020
 
Forograma del film 'El verdugo', de Luis García-Berlanga.
Forograma del film 'El verdugo', de Luis García-Berlanga.

El Consell de Ministres ha aprovat les Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts corresponents a 2020, una de les quals ha recaigut en la col·lecció de llibres ‘Cine y Derecho’ impulsada pel professor de la Universitat de València Javier de Lucas.

El guardó, aprovat a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, es concedeix a 32 personalitats de la cultura que hagen destacat en el camp de la creació artística i cultural, o hagen prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

La col·lecció ‘Cinema i Dret’ està vinculada al mòdul de lliure opció del mateix nom que en el passat van codirigir els professors de la Universitat de València Fernando Flores i Javier de Lucas.

‘Cine y Derecho’ va nàixer l’objectiu de relacionar l’art (el cinema) amb la justícia i el dret. També per a posar en relleu i estudiar els problemes i reptes del Dret a través del cinema, amb una altra mirada i llenguatge.

Aquesta col·lecció s’edita de manera ininterrompuda des de l’any 2002 i s’han publicat prop de 60 títols que aborden temes tan rellevants com la pena de mort, l’eutanàsia, el genocidi, la discriminació, la tortura, l’assassinat, la prostitució… a través de l’anàlisi, exegesi i estudi de pel·lícules com ‘El verdugo’ (1963), ‘Blade Runner’ (1982), ‘Anatomia d’un assassinat’ (1959), ‘El silenci dels corders’ (1991) o ‘L’home que va matar Liberty Balance’ (1962).