Cloenda del 125 aniversari dels estudis de Química a la UV i lliurament de la Medalla de la Universitat de València al professor Fernando Sapiña.

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 de novembre de 2021
 
Cloenda del 125 aniversari dels estudis de Química a la UV i lliurament de la Medalla de la Universitat de València al professor Fernando Sapiña.

La Universitat i la Facultat de Química han celebrat la cloenda del 125 aniversari dels estudis de Química a la Universitat amb un acte acadèmic que ha servit també per a lliurar, de manera pòstuma, la Medalla de la Universitat de València, a Fernando Sapiña.

La Facultat de Química de la Universitat de València celebra la cloenda d’un any especial per a ells i la Universitat de València en el seu conjunt. Un any en el que s’ha celebrat el 125 aniversari de la creació dels estudis de Química a la Universitat, tot i malgrat la pandèmia per COVID-19 que continua colpejant la nostra societat.

L’acte acadèmic, es celebrarà al Paranimf de la Universitat, i posarà punt i final a tot un seguit d’activitats desenvolupades entre les quals la comunitat universitària ha pogut gaudir i participar de conferències, activitats musicals, exposicions, etc. I que han reunit a destacades personalitats acadèmiques del món de la química. Podeu accedir a aquest lloc web per conèixer totes les activitats i gaudir, de nou, de les que es van realitzar en una modalitat hibrida o on-line.

L’acte de cloenda, que tindrà lloc el dimarts 23 de novembre de 2021, podrà seguir-se de manera on-line a través del següent enllaç en una senyal realitzada pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU).

En ell hi participaran la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la degana de la Facultat de Química, Adela Mauri; el president de la Comissió del 125 Aniversari dels Estudis de Química, Francisco Tomás; i l’antic catedràtic d’Enginyeria Química i Medalla de la Universitat de València, Agustín Escardino, qui se n’encarregarà de pronunciar la lliçó magistral.

A més, la cerimònia comptarà amb el lliurament, de manera pòstuma, de la Medalla de la Universitat de València a Fernando Sapiña Navarro (1964 – 2018), químic i gastrònom valencià. Qui també va ser professor del Departament de Química Inorgànica i investigador de l’Institut de Ciència dels Materials de la UV.

Sapiña va centrar la seua investigació en les noves vies de síntesi de materials amb composició, microestructura i propietats controlades. És conegut per ser l’inventor de la tècnica culinària de l’esferificació inversa, tècnica que va aplicar el restaurant El Bulli. A més, va ser un dels impulsors del Grau en Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València, l’únic a espanya que es pot estudiar en una universitat pública i a preus públics.

El catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, Juri Peretó serà l’encarregat de pronunciar la laudatio del professor Fernando Sapiña. Serà la seua dona, Encarna Coret, l’encarregada de recollir la distinció a títol pòstum.