La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat, premiada per associacions de VIH

  • Gabinet de Premsa
  • 25 de maig de 2023
 
Alumnat de la clínica, durant una sessió de treball.
Alumnat de la clínica, durant una sessió de treball.

La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret de la Universitat de València rebrà el premi de la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana en la categoria de Drets. La coordinadora ha valorat la tasca feta pels alumnes del pràcticum en el desenvolupament de recerques centrades en possibles situacions discriminatòries en contra de persones amb VIH.

La clínica és un espai de promoció de l’excel·lència en la formació de Grau i Postgrau, en què col·labora un equip de professors i professores de la Facultat de Dret. Entre altres iniciatives, hi ha un àrea, coordinada pel professor Andrés Gascón Cuenca, en què els estudiants presten assessorament, gratuït i sense ànim de lucre, a persones que conviuen amb VIH.

Aquesta iniciativa docent porta en marxa des de 2006 i utilitza la metodologia clínica per a la pràctica jurídica dels estudiants de Dret, al mateix temps que proporciona assessorament a ONG i a persones sense recursos econòmics o en risc d’exclusió social.

La clínica elabora informes amb l’objectiu de formar de juristes socialment compromesos i sensibilitzats davant les desigualtats, promocionant una major consciència social i exercint la funció social que la universitat pública també té encomanada.

Els premis de la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana sorgiren l’any 2011 amb la intenció de convertir-los en un referent i en una oportunitat per a conèixer els treballs i les organitzacions que es actuen en aquest àmbit, així com amb la intenció de donar visibilitat a la tasca de les persones o organitzacions premiades.

Arxivat en: Facultat de Dret